9 Ocak 2008 Çarşamba

‘Sihirli Oyuncakçý’, 1 Þubat’ta vizyona girecek

İSTANBUL - Senaryo yazarı Zach Helm’in, yarım gün çalıştığı oyuncakçı dükkanında yazdığı öyküye dayanarak çektiği “Sihirli Oyuncakçı/Mr. Magorium’s Wonder Emporium”, 1 Şubat’ta Türkiye’de vizyona girecek.Senaryo yazarı Zach Helm’in ilk yönetmenlik deneyimi olan filmin yapımcılığını 2 kez Oscar’a aday gösterilen Richard Gladstein ile James Garavente üstlendi.

“Kramer Kramer’e Karşı” ve “Yağmur Adam” filmleriyle 2 kez Oscar alan Dustin Hoffman, Oscar adayı ve Altın Küre Ödülü sahibi oyuncu Natalie Portman, Altın Küre Ödüllü Jason Bateman ve 10 yaşındaki oyuncu Zach Miller’i bir araya getiren filmin müziklerini, ünlü besteciler Alexandre Desplat ile Aaron Zigman yaptı.

Tuhaf ve sihirli bir oyuncakçı dükkanında geçen filmin konusu özetle şöyle:
“İlginç kişilikli oyuncak dükkanı sahibi 243 yaşındaki Bay Edward Magorium (Dustin Hoffman), mağazasının yönetimini asistanı Molly Mahoney’e (Natalie Portman) devreder. Artık Molly Mahoney, dünyanın en tuhaf, en fantastik, en harika oyuncak dükkanı olarak bilinen Mr. Magorium’s Wonder Emporium’un beceriksiz ve biraz da kendine güvensiz müdiresidir. Molly’nin bu işin büyüleyici tarafına inanmaması nedeniyle Bay Edward Magorium’un o güne kadar yarattığı sihir, kısa zamanda söner ve işler kötüye gitmeye başlar. Mr. Magorium’un dükkanı devretmesiyle birlikte bazı tuhaf ve tekinsiz değişimler de meydana gelmeye başlar. Sanki birtakım karanlık güçler, görkemli Emporium’u ele geçirmeye çalışmaktadır.”

Türkçe seslendirmeli olarak 1 Şubat’ta vizyona girecek filmde, tuhaf ve sihirli oyuncakçı dükkanının sahibi 243 yaşındaki Bay Edward Magorium’u Haluk Bilginer, dükkanı devrettiği asistanı Molly Mahoney’i ise Özgü Namal seslendirecek.

Hiç yorum yok: