12 Haziran 2007 Salı

Kadınların 30 yaş telaşı bitecek



Modern yaşam kadınların ilk çocuklarını doğurma yaşını 30'lu yaşlara doğru kaydırdı. Tabii bu da çocuğum olacak mı telaşı yaratıyor. Şimdi bir alet bu telaşı bitirdi.
Britanya'daki Sheffield Üniversitesi uzmanları, kadınların iki yıllık doğurganlık seviyesini ölçen bir test geliştirdi. Test için adetinin üçüncü günündeki kadından 3 ml kan örneği alınarak, doğurganlıkla ilgili üç hormonun oranları kontrol ediliyor. Daha sonra bu sonuçlar aynı yaşlardaki kadınların ortalama doğurganlık stokları ile karşılaştırılıyor ve doğurganlık şansı ortaya çıkıyor. Modern yaşam kadınların ilk çocuklarını doğurma yaşını 30'lu yaşlara doğru iterken testi geliştiren uzmanlar, elde edilen sonucun doğruluğu konusunda iddialı.

Britanya Kısırlık Ağı yöneticisi Clare Brown ise testi 'çok yararlı' olarak nitelendirmekle birlikte çocuk sahibi olamamanın kadının doğurganlık düzeyinden farklı nedenleri de olabileceğini vurguladı. Bebek için en elverişli yaşların 20'ler olduğu konusunda hemfikir olan uzmanlar da "Daha erteledikçe hayal kırıklığı riski artar" diyor.


Mavi forum

Hiç yorum yok: