12 Haziran 2007 Salı

Gözlüklerden Kurtulun.!

Gözlüklerinizden kurtulabilirsiniz!

3 basit yöntemle gözlüklerinizden sonsuza dek kurtulabilirsiniz!

Özellikle 40 yaş sonrası ortaya çıkan görme bozukluklarının tedavisinde uygulanan son teknoloji 3 yöntem sayesinde günlük hayatınızda gözlük kullanmaktan kurtulabilirsiniz...

Dünya Göz Hastaneleri tarafından 5'incisi düzenlenen Göz Sağlığı Halk Semineri'nde uzmanlar, özellikle 40 yaş üstü insanlarda yaşa bağlı olarak ortaya çıkan görme sorunları ve tedavileri hakkında bilgiler verdiler. İşte uzmanlardan göz hastalıklarının tedavisindeki son yenilikler...

3-5 dakikada hafif dokunuş
Dünya Göz Grubu Refraktif Cerrahi Bölüm Başkanı Opr. Dr. Efekan Coşkunseven: "Yaşa bağlı yakını görme sorunu özellikle 40 yaşında ortaya çıkıyor. Presbiyopi hastalığı diyoruz. Gözümüzün içindeki mercek, yaşla birlikte özelliğini kaybetmeye başlıyor. Bu sorunu ilâçla engelleme şansınız yok. Gözlük ve kontakt lens kullanılabilir. 2003 yılında ilk defa Dünya Göz Hastanesi'nde uygulanmaya başlanan "hafif dokunuş" yönteminde, korneaya radyofrekans dalgaları veriliyor. Damla anestezi ile gerçekleştirilen işlem 3-5 dakika sürüyor."

Lazerle Monovizyon tedavisi
Dünya Göz Grubu Altunizade Refraktif Cerrahi Bölüm Direktörü Opr. Dr. Methiye Önder: "Monovizyon bir gözün yakını, diğer bir gözün uzağı görecek şekilde düzenlenmesidir. Amaç, gözlüğe bağımlılığı en düşük seviyeye indirmektir. Hiçbir hastamıza 20'li yaşa geri dönüşü vaat etmiyoruz. Ancak, başarı şansı yüksek. Bu yöntemle, bir gözü yakını iyi görürken, uzağı seçemeyen, diğer gözü ise uzağı net, yakını bulanık gören hastalarda, her iki görüntü beyinde bir araya getiriliyor. Böylece hasta gözlüksüz olarak hayatına devam edebiliyor.

Multifocal lens uygulaması
Dünya Göz Grubu Levent Refraktif Cerrahi Bölüm Direktörü Opr. Dr. Baha Toygar: "Multifocal lensler görme sorunlarının tedavisinde 1 yıldır kullanılıyor. Yöntem, yüksek miyop ve hipermetrop problemi olup, lazer ve göz içi ameliyatlara uygun olmayan, 45 yaşın altındaki hastalarda her iki göze de uygulanabiliyor. Ancak, hastanın diyabet, göz tansiyonu, sarı nokta hastalığı gibi önemli rahatsızlıkları olmamalı. Enfeksiyon riskine karşı uzman ellerde yapılması şart.

Mavi forum

Hiç yorum yok: