20 Mayıs 2007 Pazar

Yemek pişirmesini biliyor muyuz?

Yemek pişirmesini biliyor muyuz?


Besinleri pişirirken haşlamadan kızartmaya, buğulamadan ızgaraya pek çok yöntem kullanıyoruz. Peki bu yöntemler yiyeceklerin besin değerlerini nasıl etkiliyor?

Yemekleri pişirirken kızartmadan, buğulamaya, ızgaradan fırına birçok yöntem kullanıyoruz...

Peki bu pişirme yöntemleri yiyeceklerin besin değerlerini nasıl etkiliyor? Hangi yiyeceği nasıl pişirmek gerekiyor, acaba doğru biliyor muyuz. Uzmanlar özellikle sebzelerin doğrandıktan hemen sonra , kapağı kapalı tencerelerde pişirilmesini öneriyor.

Yaz günlerinin vazgeçilmezi mangal keyfinin et ürünlerine verdiği zararı bilmek tadınızı biraz kaçırabilir. Bu nedenle uzmanlar et ürünlerinin haşlanarak, fırınlanarak ya da buğulama yöntemiyle pişirilmesini öneriyorlar...

Basit protein yönünden zengin Kurubaklagiller de dikkat edilmediği taktirde en çok besin değeri kaybına uğrayacak yiyecekler arasında. Kurubaklagiller ve makarna türü besinlerin haşlanıldığı suyun atılması ise yapılacak en büyük hata. Kızartma ise başlı başına dikkat gerektiriyor...

Örneğin, kızgın olmayan yağın içine atacağınız her bir parça besin birer yağ külçesine dönüşebiliyor.

Hiç yorum yok: