20 Mayıs 2007 Pazar

İstanbullu organik ekmekle buluşuyor

İstanbullu organik ekmekle buluşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Halk Ekmek A.Ş'nin, organik ekmek üretimi için Türkiye genelinde gerçekleştireceği ''Organik Tarım Projesi'', Erzurum'da başladı.


Erzurum Cemal Gürsel Şehir Stadı'nda, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla düzenlenen Organik Tarım Şöleni'nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilk etapta Ardahan, Artvin, Kars ve Erzurum'u kapsayan ''Organik Tarım Projesi''nin, bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Topbaş, Doğu Anadolu Bölgesi'nden başlayan projenin Türkiye'nin dört bir yanına yayılacağını söyledi.

''Türkiye'nin yerel kalkınmasında katkımız olmasını arzu ettik'' diyen Topbaş, projeyle, hem İstanbulluların güvenli, besleyici gıdaya ulaşmalarını, hem de İstanbul'a göç olmamasını sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

Organik tarımla elde edilen ürünlerin ücretinin çiftçiye hemen ödeneceğini bildiren Topbaş, organik buğday ve çavdarın kilosunun 550 bin liradan satın alınacağını da belirtti.

Kadir Topbaş, sadece ekmek değil, meyve kurusu, bakliyat gibi organik ürünleri de çiftçiden alarak, kuracakları organik marketlerde satacaklarını kaydetti. İstanbul'a göçün durdurulmasının önemine işaret eden Topbaş, ayrıca organik tarım gibi projelerle de tersine göçü teşvik ettiklerini, aldığı bilgiye göre 18 bin ailenin dönüş hazırlığında olduğunu söyledi.

Halk Ekmek A.Ş'nin 15 ağustosta üretimine ve satışına başlayacağı 600 gramlık organik ekmek, 1.5 milyon liradan tüketiciye sunulacak.

Hiç yorum yok: