9 Ağustos 2009 Pazar

Petrol hırsızlığına suçüstü

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Kerkük- Ceyhan Ham Petrol Boru Hattından petrol ( yer yağı ) çalmak isteyen bir kişi Jandarma ekiplerini görünce aracını terk ( ayrılma, bırakma, vazgeçme ) ederek olay yerinden kaçtı. Yapılan operasyonda olayla ilgili kaçan şahsın dışında bir kişi gözaltına alındı.

 VİDEO İÇİN TIKLAYIN...

Silopi ilçesine bağlı Çiftlik köyü yakınlarından geçen Kerkük-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattına kaçak olarak ( namına ) vana bağlayan bir kişi devriye gezen Jandarma ekipleri tarafından fark edildi. Tankerini boru hattının ham petrolü ile dolduran araç sürücüsü jandarma ekiplerinin geldiğini fark edince arabayı çalışır halde bırakıp olay yerinden kaçtı. Jandarma ekiplerince yapılan incelemeden sonra olay ile ilgili bir kişi gözaltına alınırken yaklaşık 15 ton Ham Petrolün tankere aktarıldığı bildirildi.

Petrol hırsızları tarafından vana taktırılan boru hattı Botaş ekiplerince yapılan uzun ( derinlemesine, levent, çarliston ) bir ( eş, ancak, birleşik ) çalışmadan sonra yeniden ( tekrar, yeni baştan, gene ) onarıldı. Olay ile ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

AHT / SELİM YALÇIN

 


Hiç yorum yok: