9 Ağustos 2009 Pazar

Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci

"Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi sürecinde, yakın zamanda yeniden bir hareketlenme olacak mı" sorusuna karşılık da Davutoğlu, Kafkaslara da ( bile, dahi ) bütüncül bir stratejiyle bakıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede, Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz. Ama aynı şekilde Azerbaycan-Ermenistan ihtilafı konusunda da benzer bir kararlılığın, uluslararası toplum ve özellikle Ermenistan tarafından gösterilmesi bizim için önem taşıyor."

Davutoğlu, bu sürecin yavaş ya ( evet ) da ( dahi, bile ) hızlı işlemesinden daha çok sürecin kendisinin güçlü bir iradeye dayanması ve tarafların birbirleriyle her ( değme ) konuyu açık ve samimi ( özden, sıcacık, içtenlikli ) bir ( ancak, müşterek, benzer ) şekilde paylaşabilmesinin önemli olduğunu bildirdi. Bu konuda çok ümitli bir ( bir kez, ancak, vahit ) yaklaşıma sahip olduklarını kaydeden Davutoğlu, bu vizyonun bölgede yaygınlaşmasını ümit ettiklerini belirtti. Davutoğlu, "Önümüzdeki dönemde bölgemizdeki en kapsamlı normalleşmenin gerçekleşebileceğine inanıyoruz" diye konuştu. 

 


Hiç yorum yok: