9 Ağustos 2009 Pazar

Tayvan'a okumaya gitti orada meşhur oldu!

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinden okumak için gittiği Tayvan'da bir reklam filminde oynayan 29 yaşındaki Uğur Rıfat Karlova, kısa sürede şöhret kapılarını aralayarak televizyon yıldızı oldu.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN


Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde işçi bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen ( mevrut ) Uğur Rıfat Karlova, ilk, orta ve lise eğitimini Tekirdağ'da tamamladı. Tekirdağ'da Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi'nde okuyan Rıfat Karlova, ardından Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik Bölümü'nü tamamladı. Üniversite eğitimi boyunca yazları rehberlik yapan Karlova, yeniden üniversite sınavına girerek Turizm Bakanlığı'nda görevli bir arkadaşının tavsiyesi ile Çince öğretilen Sinoloji Bölümü'ne kayıt yaptırdı. Bir
taraftan tamirhanede çalışan diğer taraftan akşamları da sınava hazırlandığını ifade eden Karlova, "Okulun internet sitesinde 'Başarılı öğrenciler bursla Çin'e gidebilir' yazıyordu. Bu bursu kazanma umuduyla Sinoloji Bölümü'ne gitmeye karar verdim. Bir taraftan tamirhanede çalışıyor, akşamları da sınava hazırlanıyordum. Kazanamazsam askere gidecektim, kazanırsam önümde başka bir kapı açılacaktı. Babam da okuma ( kıraat ) kararımı destekledi" dedi.

Bu kararının hayatını tamamen değiştirdiğini belirten Uğur Rıfat Karlova, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Sinoloji (Çince) bölümünden 2006 yılında mezun olduğunu söyledi. 2006 yılında Tayvan Turizm Bakanlığı'nın verdiği bursu kazanarak dil ve yüksek lisans yapma şansını yakalayan Karlova, Tayvan'daki ilk yılında Ulusal Tayvan Normal Üniversitesi'nde 1 yıl Çince hazırlık eğitimi aldı. Karlova, bu sürede Tayvan ve Çin televizyonlarında birçok yapıma oyuncu ya da konuk ( mihman, misafir ) olarak katıldı. 2007 yılından itibaren aynı okulun Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisansına devam etti.

Karlova, şov dünyasına giriş öyküsünün ise tamamen tesadüf sonucu olduğunu söyledi. Başından gelen ilginç olayları anlatan Karlova, "Bir gün sokakta yürürken iki Tayvanlı 'Bakar mısınız' dedi. Bir reklam filminde rol alacak yabancı arıyorlarmış. Kaldırımda fotoğrafımı çekip onlardan haber beklememi söylediler. Hatta 'arkadaşların varsa onlara da haber ver, bir barı yabancılarla doldurmamız gerekiyor' dediler. Okula dönüp arkadaşlarıma haber verdim, onlar da kabul etti, bir ( bir kez, vahit, sadece ) Guatemalalı, Bir Türk, bir Naurulu arkadaşımla çekime gittik. Orada kalabalık bir sevinç anı yarattık. Reklam şu anda TV'lerde gösteriliyor" dedi.

Bu reklam filminden sonra televizyon dünyasında şansı açılan Karlova'ya Tayvan Devlet Televizyonu'nun çekeceği ilk ulusal tarih belgeselinde rol ( gösteriş ) teklif edilmiş. Karlova, 1800'lerin sonunda Tayvan'a gelen, ülkede çok tanınan Batılı misyonerlerden Kanadalı George Leslie MacKay'i canlandırmış. Nissan, Beko, 3M, Gigabayt gibi markaların reklamlarında kamera karşısına geçen Karlıova, Tayvanlıların çektiği 17 Ağustos Depremi'ni anlatan filmde de 'Mühendis Abdullah' olarak rol almış. Halen Tayvan televizyonlarının en çok izlenen şov programlarından biri olan 'Halin's Show'u sunan Karlova, buradaki
performansı ile Tayvanlıların beğenisini topluyor. Zaman zaman Türkçe
şarkılar söyleyen Karlova programda Türk yemekleri de yapıyor.

İHA

Hiç yorum yok: