9 Ağustos 2009 Pazar

Kürt meselesi Meclis'te tartışılmalı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ,  DTP genel Başkanı Ahmet Türk'le yapılan toplantıyı değerlendirerek "Her birimiz, hepimiz bu konunun çözümünü temenni ediyoruz ve istiyoruz. Ama tabii ( saf, doğallıkla, bittabi ) bu konunun tartışılacağı yer ( nokta, bucak, iz ) TBMM'dir" dedi.

Yalçındağ, bu görüşmenin parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerle yaptıkları görüşmelerin bir ( yeksan, aynı, yalnız ) uzantısı olduğunu kaydetti.

"Aslında görüşmeyi daha önceden belirlemiş olmamıza rağmen gündemin çok yoğun olduğu, terörle mücadele konusunun ve bu konunun çözümüne yönelik çabaların arttığı bir ( tek, ancak, bir kez ) döneme denk geldi" diyen Yalçındağ, terörün yıllardır herkesin içini yakan bir ( ancak, sadece, aynı ) konu ( husus, mevzu, sermaye ) olduğunu söyledi.

Yalçındağ, "Öyle zannediyorum ki her birimiz, hepimiz bu konunun çözümünü temenni ediyoruz ve istiyoruz. Ama tabii bu konunun tartışılacağı yer TBMM'dir, devletin ilgili ( alakadar, ilişkin, müntesip ) organlarıdır. Bu çerçevede biz de DTP ile bölgesel kalkınma, işsizlik, istihdam konularını konuştuk" dedi.

Geçen hafta bazı basın yayın organlarında bazı avukatların TÜSİAD'dan randevu talepleri olduğu konusunda bir haber çıktığını hatırlatan Yalçındağ, "Bu tamamen gerçek dışı, böyle bir talep olmadı. Kaldı ki zaten olsa bile bizim böyle bir muhataplık ilişkisini meşru saymamız ve bu talebi kabul etmemiz söz konusu bile olamaz" diye konuştu.

"Orta vadeli program ( yetişek, izlence ) konusunda bir süre verildi mi?" şeklindeki soruya da Yalçındağ, "Net bir süre konuşmadık. Ama biran önce bunun olması lazım ki bir ( sadece, müşterek, eş ) öngörülebilirlik olsun" yanıtını verdi.

 


Hiç yorum yok: