9 Ağustos 2009 Pazar

Turizm'de geçen yılın rakamlarını aşacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye modern bir ülkeyse, modern ülke olmanın gereği de her şeyden önce modern, insanca yaşamanın gereği neyse bunları sağlamaktır. İşte biz bunu sağlıyoruz" dedi.

Tatilini Antalya'da geçiren Başbakan Erdoğan, Antalya'nın Alanya ilçesine gelerek Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve yaklaşık iki hafta önce AK Parti'ye katılan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret ( görüşme ) etti. Alanya'ya Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan da geldi.

 

"Daha yüksek rakamlara ulaşacağız"

 

Türk turizmine değinen Başbakan Erdoğan, geçen yıl Antalya bölgesinin 9 milyon turist ağırladığını, bu yıl da geçen yılki rakamın yakalanacağı inancında olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İnşallah bu yıl, çevre ülkelerde Yunanistan ve İspanya'yı değerlendirmeye aldığımızda ciddi manada düşüş turizmde yaşanırken, ülkemizde bu yıl geçen yılın turist ( gezmen, seyyah, gezgin ) miktarını büyük ölçüde yakalayacağımızı görüyoruz ve buna inanıyoruz. Bu tabi Türkiye'nin turizmde nasıl destinasyonlar oluşturduğunu da gösteriyor. Daha da iyi olacak. Buna inanıyorum. Çünkü gerek ( lüzumlu, lazım, lüzum ) insanımızın turiste karşı olan ev sahipliği anlayışı, gerekse tarihi kültür zenginliklerimiz... Geçmişte turizm nedir diye sorduğumuzda hava veya deniz ve güneş, kum şeklinde tanımlanırdı. Bu artık böyle değil. Şimdi sorduğumuzda turizm nedir diye, bu üç özellik sayılırken, bunun yanında sağlıktan, eğitime, yaylaya, bütün bunların yanında şimdi kış turizmine varıncaya kadar kültür, tüm bunlar hepsi ( bütünü, tamamı, tüm ) ayrı bir zenginlik olarak, dört mevsim yaşanan bir turizmi Türkiye artık ortaya koyabiliyor. Böyle bir beceriye sahibiz. Ve bunu daha da ( dahi, bile ) yaygınlaştırıyoruz. Yaygınlaştıracağız. Geçen yıl bizim turizmde Türkiye genelinde 26 milyona ulaşmış olmamız, çok çok önemliydi. Bunu çok daha ( elan, henüz ) da ilerilere taşıyacağız, daha yüksek rakamlara ulaşacağız."

Hiç yorum yok: