11 Ocak 2008 Cuma

Sahte askerlik raporu alan çete çökertildi

ANKARA - Ankara’da düzenlenen bir operasyonda, “suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturdukları bildirilen ve çek-senet tahsilatı yapma, askerliğe elverişsiz raporu alma ve kamu ihalelerinde rüşvet dağıtma” gibi olaylara karıştıkları öne sürelen 12 kişi gözaltına alındı.Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir grubun “teşekkül oluşturarak suç örgütü kurduğunun” tespit edilmesi üzerine “Baykuş” adı verilen projeli çalışma başlattı. Uzun süren çalışmanın ardından yapılan operasyon kapsamında, “suç grubunun liderliğini yaptığı” öne sürülen Ali Ü. ve kardeşi Enver Ü. ile birlikte Namık Ş, Ethem Ö, Serhan A, Rahmi A, Fikret Ç, Şahap G, Günay U, Murat Ö, Tolga G. ve Hasan Ç. adlı kişiler gözaltına alındı.

Yapılan sorgulama sonucunda “suç örgütü” zanlılarının “çek ve senet tahsilatı yaptıkları, 2 kişiye askerliğe elverişsiz raporu almaya aracılık ettikleri, İzmir’de kamuya ait bir yerin kiralanma ihalesi ile ilgili görevlilere rüşvet verme girişiminde bulundukları, tarihi eser kaçakçılığı ile silah ticareti yaptıkları” öne sürüldü.

Zanlıların “askerliğe elverişsiz raporu aldıkları ve askeri savcılık tarafından tutuklu bulunan bir kişiye kalp ritmini bozucu bir ilacı göndermeye çalışarak, tutuklu bulunan bu kişinin raporunu doğrulamaya çalıştıklarının da tespit edildiği” belirtildi.

Yakalanan kişilerle birlikte 3 tabanca, 7 şarjör, 1 av tüfeği, çok sayıda mermi ile 1 adet senet ele geçirildi. Ele geçirilen silahlardan birinin 3 yıl önce bir yaralama olayında kullanıldığı saptandı. Gözaltına alınanlardan Tolga G. ve Günay U, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 10 kişi bugün mahkemeye gönderildi.

Hiç yorum yok: