11 Ocak 2008 Cuma

Emniyeti dolandýrmak isteyince...

KONYA - Poliklinik ve tıp merkezine tedavi için giden polislere yapılan tahliller İl Emniyet Müdürlüğünün bütçe biriminde çalışan memurların dikkatini çekti.Memurlar, tedavi gören polislerin bazıları ile yaptıkları görüşmelerde poliklinikte ya da tıp merkezinde kendilerine evrakta belirtildiği gibi tahlil yapılmadığını tespit etti. Hatta poliklinikten tıp merkezine sevk yapıldığına dair bazı belgelerin de sahte olarak düzenlendiği belirlendi.

Bunun üzerine harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili delilleri elde ettikten sonra, poliklinik ve tıp merkezinin sahibi olan eczacı V.A, tıp merkezinin mesul müdürü doktor H.M.M. ve personel müdürü H.Ö. ile poliklinikte görevli doktor A.Ç’yi gözaltına aldı.

Söz konusu kişilerin, aralıklarla kendilerine tedaviye gelen toplam 250 polise kağıt üzerinde bazı tahlilleri yapılmış göstererek, sahte belgeler düzenleyerek emniyeti 26 bin YTL dolandırmak istedikleri ileri sürülüyor. Polisler dışında bazı kamu kurumlarında çalışanların üzerinden de benzer şekilde dolandırıcılık yapıldığı, olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

26 bin YTL tutarındaki ödemenin dondurulduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 4 kişi, çok sayıda belge ile birlikte Konya Adliyesine getirildi.

Hiç yorum yok: