11 Ocak 2008 Cuma

Cumhurbaþkaný Gül Mýsýr’a gidiyor

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pazartesi akşam saatlerinde Ankara’dan Kahire’ye hareket edecek. Cumhurbaşkanı Gül için resmi karşılama töreni, Salı günü yapılacak. Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile baş başa görüşecek olan Gül, daha sonra heyetler arası görüşmelere katılacak.Kahire’deki temasları çerçevesinde Mısır Meclis Başkanı Fethi Surur, Başbakan Ahmed Nazif ve Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt’i de kabul edecek Cumhurbaşkanı Gül, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile de bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Gül, çok sayıda işadamının da katılacağı gezi çerçevesinde yapılacak Türkiye-Mısır İş Konseyi toplantısına da katılacak.

Gül, Çarşamba günü ise Kahire’nin dışında Türkiye’ye tahsis edilen Serbest Sanayi Bölgesi’nin temel atma törenine katıldıktan sonra Mısır’ın İskenderiye kentine geçecek.

Cumhurbaşkanı Gül burada, Yeni İskenderiye Kütüphanesini gezecek. M.Ö. 3. yüzyılda kurulan, tarihin en büyük ve önemli kütüphanelerinden biri olarak gösterilen İskenderiye Kütüphanesi, M.S. 391 yılında İskenderiye’de çıkan ayaklanma sonucu yakıldı ve büyük bir kültür hazinesi yok oldu.

Gül’ün ziyaret edeceği Yeni İskenderiye Kütüphanesi, eskisinin bulunduğu yere inşa edildi ve 16 Ekim 2002 tarihinde yeniden hizmete açıldı.

Hiç yorum yok: