11 Ocak 2008 Cuma

Koçali: Devrimci çizgiye ayak uyduramayanlar

İSTANBUL - Feminist bir kadın olduğu halde tacizciyi korumakla suçlanan SDP Genel Başkanı Filiz Koçali, NTVMSNBC’nin soruları üzerine NTVMSNBC'ye konuşan SDP Genel Başkanı Filiz Koçali, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın iki kadın partiliyi taciz ettiği iddialarını bir karalama olarak değerlendirdi. “Mihri Belli'nin de henüz istifa etmediğini” söyleyen Koçali, “konunun aslını yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyuracağını” söyledi.Koçali’nin yazılı açıklaması özetle şöyle:

Bazı yayın organlarında, SDP’den istifa eden bir grubun partimize yönelik çeşitli ithamları yayınlandı. Bu ithamların tümünü kesin bir dille reddediyoruz. Partimizin Kürt sorununun çözümsüzlüğüne ve askeri vesayet rejimine son verme çizgisine karşı olanların, istifa ederken öne sürdüğü iddiaların tümü asılsızdır. Politik bir ayrışmayı kadınların kazanımlarını kullanarak “magazinel” tartışmalardan medet umanlar, tarih önünde ve kadınların önünde hesap vereceklerdir.

Mihri Belli “Taciz doğru” diyor

SDP’yi kuranlar 15 yıllık birleşik parti süreçlerinde ( Birleşik Sosyalist Parti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi ) Kürt sorununda çözümsüzlüğe son verme, militarizme ve oligarşiye karşı tavizsiz bir mücadele konusunda sosyalist solda belirgin bir çizgide olanlardır.

Partimizin devrimci, devrimci olduğu kadar da riskli olan çizgisine ayak uyduramayanlar, gençlerin de parti yöneticisi olmasına itiraz edenler, ittifak güçleriyle birlikte, işçi, emekçi sınıflarının ve ezilenlerin nihai çıkarları için Türkiye’nin devrimci, demokratik toplumsal değişimine / dönüşümünde rol oynamak yerine dar, küçük bir çevre olmak isteyenler, giderken SDP’yi yıpratmak istiyorlar.

EGEMEN GÜÇLERİN SALDIRISI SDP’YE VIZ GELİR
Gidiyorlar, çünkü partide azınlıkta kaldılar. Partinin çizgisini değiştirmek istediler. İzin vermedik. Partinin yönetimine gençlerin gelmesine itiraz ettiler. Güçleri yetmedi.
Şimdi Kürt halkının tepesinde bombalar yağarken, Türkiye bir iç savaşın ve bölgesel savaşın eşiğindeyken, yapacakları konusunda iddiası olan SDP’yi “magazin” tartışmalarının içine çekmenin kimin işine yaradığını bu asılsız iddialarla SDP’ye saldıranlar iyi biliyorlar. Egemen güçlerin saldırısı SDP’ye vız gelir.

Aramızdaki politik ve örgütsel farkları açıkça ortaya koyamayanların, partimizin devrimci çizgisine itirazlarını çeşitli yaftalarla gizleme çabası boşunadır. Partimizden ayrılanların yönelttiği asılsız iddiaların ve yakıştırmaların tümünü bir kez daha reddediyoruz. SDP’den kimse, yıllardır imbikten geçirerek inşa ettiği devrimci çizgisinden taviz beklememelidir.

Partimiz, cinsiyetçiliğe karşı mücadelesi dün olduğu gibi, bugün de, yarın da tavizsiz sürdürecektir. Kadınların kazanımlarının parti içinde “iktidar” olma kavgasında kullanılmasına asla izin vermeyecektir.

Hiç yorum yok: