11 Ocak 2008 Cuma

ABD Dýþiþleri: PKK ile diyalog önermedik

WASHINGTON - PKK sorununa sadece askeri değil, siyasi unsurlar da içeren kapsamlı bir çözümün bulunması gerektiği yönünde Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti sırasında Beyaz Saray’dan gelen açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda da tartışıldı.Bir gazetecinin, “Türkiye ile PKK arasında siyasi diyalog mu istiyorsunuz?” diye sorması üzerine bakanlık sözcüsü Tom Casey, “PKK, terörist bir örgüt. Biz, PKK’ın ortadan kaldırılmasını istiyoruz” yanıtını verdi.

Casey, ABD yönetiminden hiçbir yetkilinin, Türkiye ile terörist bir örgüt arasında diyalog kurulması çağrısı yapmadığını söyledi.

Sözcü Casey, kendilerinin, PKK’ya karşı devam eden işbirliğinde, Türk ve Irak hükümetleri arasında siyasi diyalog istediğini anlattı.

Dışişleri’nin Avrupa’dan sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza da, PKK sorununa çözümün hem askeri hem sıyasi hem de ekonomik unsurları olması gerektiğini söyledi.

Bryza, “Ekonomik, siyasi ve askeri eylem gerektiren PKK’nın terör tehdidine uzun vadeli ve kapsamlı bir çözüm bulunması için, müttefıklerimizle birlikte çalışacağız” dedi.

Hiç yorum yok: