14 Ocak 2008 Pazartesi

Filistinli gruplar Þam’da buluþuyor

ŞAM - Konferansın sözcülüğünü üstlenen ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlık Üyesi olan Enver Raca, Filistinliler’in Filistin’e dönüşü ve İsrail işgaline direnişin teyit edileceği Filistin ulusal konferansın 23-25 Ocak tarihleri arasında Şam’da yapılacağını açıkladı.Sözcü, katılımcıların Filistinliler’in dönüş ve direniş hakkı, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün gelişmesi ve Filistinliler arasındaki bir diyalog başlatılması gibi 3 ana sorunu ele alacağını söyledi.

Hamas dışında, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık, konferansın düzenleyicileri arasında yer alıyor.

Nayif Havatme’nin Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin katılmayı reddettiğini belirten Raca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın El Fetih Başkanı sıfatıyla çağrıldığını, ayrıca Filistinli Başmüzakereci Ahmed Kurey’in da konferansa davetli olduğunu kaydetti.

İlk Filistin Ulusal Konferansı’nın geçen yıl kasım ayında yapılması planlanmış, ancak aynı dönemde ABD’nin Annapolis kentinde uluslararası katılımlı Ortadoğu Konferansı’nın düzenlenmesi nedeniyle iptal edilmişti.

Hiç yorum yok: