28 Mayıs 2007 Pazartesi

Unutkanlığa karşı beyin egzersizi

Unutkanlığa karşı beyin egzersizi

Yeni hobiler edinin, işe giderken farklı yollar deneyin
Uzmanlara göre zihinsel performansı artırmanın, unutkanlığı önlemenin çeşitli yolları var. Önce neden unutkan olmaya başladığınızı araştırın. Kullandığınız bazı ilaçlar, belleğinizde bir sıkıntı yapabilir. Bu konuyu doktorunuza da danışmanızda fayda var. Beslenme düzeninizde değişiklik yapın. Az yağlı yiyeceklere ağırlık verin. Bol meyve ve sebze yiyin. Zihinsel faaliyetinizi artırın. Bilim adamları beyinin sürekli egzersiz yapması gerektiğini vurguluyorlar. Yeni meraklar edinmek, zihni sürekli yeni konularla meşgul etmek bulmaca çözmek hatta video oyunları bile belleği güçlendirebilir.

YÜRÜYÜŞ YAPIN
Daha güçlü bir bellek için, düzenli ve dengeli bir hayat sürdürün. Yeterli ve dengeli beslenin, iyi uyuyun, alkol almayın, sigara kullanmayın. Sık sık temiz havada, parklarda, ormanda yürüyüş yapın. Sosyal ilişkilerinizi koruyun, genişletin, çoğaltın. Düzenli bir kan basıncına sahip olmaya özen gösterin.

KENDİNİZİ ZORLAMAYIN
Daha iyi hatırlamak için ise, 'Zihninizi zorlayın, dikkat gösterin, her şeyi hatırlamaya çalışmayın, mineral ve vitamin desteği alın, liste yapın, planlayın, not alın, özetleyin, alışkanlık edinin, stresinizi sınırlayın işinizle eğlencenizi dengeleyin, kullandığınız ilaçlara dikkat edin. Buna benzer tüm önlemlere rağmen zihinsel performansınızı düzeltilemiyorsa bir doktora başvurup, yardım istemenizde yarar va

Hiç yorum yok: