28 Mayıs 2007 Pazartesi

9 kişi gripten karantina altına alındı

9 kişi gripten karantina altına alındı

Manisa Turgutlu'da kuş beslenen bir evde 40 güvercin ölünce, ölen kuşlara dokunan 9 kişi, tedbiren 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde karantina altına alındı.


Manisa İl Sağlık Grup Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, Turgutlu İlçesi'nde kuş gribi şüphesiyle karantinaya alınan 9 kişinin, ölen kuşlarla temas ettikleri için gözlem altında.

Turgutlu'da güvercin beslenen bir evde 40 güvercinin toplu olarak ölmesi üzerine güvercinlerin sahibi durumu polise bildirdi. Polisin sağlık ekiplerine bilgi vermesi üzerine İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'ndan bir ekip eve gelerek incelemelerde bulundu. Bu arada, evdeki ölen kuşlara dokunan 9 kişi, tedbiren 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde karantinaya alındı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Manisa İl Sağlık Grup Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, gözlem altına alınan şahısların herhangi bir şikayetlerinin olmadığını, tedbir amacıyla karantinaya alındıklarını açıkladı.

Öztürk, "Gece saat 24:00 civarında kuşların toplu olarak öldüğü eve özel kıyafetli ekiplerimizce dezenfekte uygulandı. Kuşların örenkleri İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne gönderildi. Biz de bu evde kuşlarla temas ettikleri gerekçesiyle 9 kişiyi gözlem altına aldık. Vatandaşlarımızın herhangi bir şikayet ve rahatsızlıkları yok." dedi.

Öztürk, kuşların tahlil sonuçlarını beklediklerini belirterek, "Kuşların kuş gribinden öldüklerine ihtimal vermiyoruz. Ancak tedbirli olunması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: