22 Mayıs 2007 Salı

Sıcaklarda hastalık sütte saklanır

Sıcaklarda hastalık sütte saklanır

Benzersiz bir besin kaynağı olan süt, aynı zamanda en hassas gıda maddelerinden biri. Özellikle sıcak havalarda sütün tüketime sunulma şekli daha da önem kazanıyor. Uzun süre sıcakta kalan açık süt, içindeki zararlı mikroorganizmaların hızla çoğalması nedeniyle bir hastalık kaynağı haline gelebiliyor. Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yaşar Keskin içilen sütün sağlığa uygunluğundan emin olmanın en iyi yolunun ısıl işlemden geçirmiş, ambalajlı sütleri tercih etmek olduğunu vurguluyor. Özellikle yaz aylarında hastalıklardan korunmak için ambalajda sunulan, ısıl işlemden geçirilmiş sütü tercih etmek gerektiğini belirten Keskin şunları söylüyor: "Süt insanlar için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Ancak sütün üretiminden tüketimine kadar olan tüm aşamalarında hijyen kurallarına dikkat etmek gerekiyor. Açık satılan sütlerde bir çok bulaşıcı hastalık söz konusudur."

Mavi forum

Hiç yorum yok: