22 Mayıs 2007 Salı

Diş ağrılarına son

Diş ağrılarına son!

Lazerle ağrısız anestezisiz tedavi sayesinde diş ağrılarına son!





Lazerin diş hekimliğinde uygulanması, ağrısız, kanamasız, iğnesiz dolasıyla sessiz diş tedavilerinin yapılabilmesine olanak sağlıyor.

Lazer kelime anlamı olarak, tek renkli, düz ve enerji taşıyan ışık demeti. Diş hekimliğinde ise ağrısız, iğnesiz, anestezisiz dişlerdeki çürük dokuları temizlemek, dişeti ameliyatlarını yapabilmek gibi tedavilerde kullanılıyor.

Lazerle tedavi nasıl ağrısız, iğnesiz ve anestezisiz yapılabilmektedir?

Bu özellik lazerin en büyük avantajlarından biridir. Delight Er:Yag Lazer sistemi su molekülleri hedefli çalışır. Çalışılan dokudaki su tarafından emilen lazer enerjisi, hedef dokuda küçük patlamalar oluşturur. Bu küçük patlamalar dokular arası bağları çözerek çalışılan yüzeydeki dokuları birbirinden ayırır. Herhangi bir termal ya da mekanik etki oluşmadığı için hastada ağrı ya da hassasiyet hissi görülmez. Diş hekimliğinde dişleri aşındırmak veya oymak için kullanılan geleneksel yüksek hızlı türbin ya da mikromotorların meydana getirdiği ağrının temel nedeni olan ısı ve mekanik titreşimi, diş lazeri oluşturmaz. Dokudan 1 milimetre uzaktan kesim işlemi yaptığı için, tedavi ağrı, anestezi ve kanama olmadan gerçekleşiyor.

Halk arasında bilinen lazerli dolgudan farkı nedir?

Halk arasında bilinen lazerli dolgu işlemi gerçek lazerle yapılmıyor. Aslında yapılan, yüksek ışık kaynaklı halojen lambalar ile kompozit esaslı dolgu maddelerinin sertleştirilmesi işlemi. Gerçek diş lazeri Delight ise, 2940 nm dalga boyu ile doku seçici özelliğe sahip. Sert dokuda çalışırken yumuşak dokuya etkisi olmaz ve sağlıklı doku kaybı önlenmiş olur. Dolgular uzun yıllar sağlıklı kullanılabiliyor.

Lazer ile diş hekimliğinde ne gibi tedaviler yapılabilir?

Delight Lazer ile ağız içinde sert ve yumuşak dokuları ilgilendiren her türlü tedavi yapılabilir. Dişlerdeki çürük dokuların temizlenmesi, kemik içinde gömülü kalmış dişlerin çekiminde kemiğin uzaklaştırılması, kök ucu kistlerinin temizlenmesi, kök kanalı genişletilmesi ve dezenfeksiyonu, dişeti infeksiyonu tedavisi, estetik amaçlı dişetlerinin kesilerek diş boylarının uzatılması, dil ve dudak bağı kesileri, ağız içi aft ve ülser tedavisi, diş hassasiyetlerinin giderilmesi, diş etlerindeki hiper pigmentasyona bağlı renkleşmelerin giderilmesi lazer kullanılarak başarıyla yapılmaktadır.

Lazer niçin gerekli?

Lazerin en büyük avantajı çalışırken rahatsız edici ses çıkarmaması, titreşim olmaması, çoğu zaman anesteziye gerek duyulmaması nedeniyle iğne yapılmaması, dişeti operasyonlarında kanama olmaması, çalışılan bölgede verdiği ışın nedeniyle steril bir bölge oluşturması, tedavilerden sonra hassasiyet ve ağrı oluşmamasıdır. Diş hekiminden veya iğne yapılmasından korkan hastalar için, bunun yanında özellikle de hamilelerde ve kalp rahatsızlığı gibi ciddi hastalığı olan bireylerde, çoğu zaman anestezi uygulaması sakıncalı olduğundan, lazer kullanımı oldukça avantajlıdır. Böylece hastalar kendilerini daha rahat hissedecekler ve stres faktörü ortadan kalkacaktır.

Çocuklar için ideal gibi...

Yaşanan ilk tecrübelerin çok önemli ve hayatın sonraki dönemlerinde de belirleyici olması nedeniyle ilk defa diş hekimine ****ürülen çocukların tedavisinde iyi bir seçim. Hem anestezi yapılmayacak olması, hem de sessiz ve titreşimsiz çalışması, çocukların diş hekiminden ve diş tedavisinden kaçmasını engelleyecektir.

Dr. Oğuzhan Demir

Mavi forum

Hiç yorum yok: