27 Mayıs 2007 Pazar

Günde 5 gram fıstık en yasal doping

Günde 5 gram fıstık en yasal doping

Günde 5 gram yenen yer fıstığının insan vücudu üzerinde doping etkinsin yaptığı belirtiliyor. Fıstık cenneti Osmaniye'de ler fıstığı üzerine düzenlenen panelde fıstığın meziyetleri anlatıldı:

Protein ve yağ asitleri bakımından zengin olan yer fıstığı tüketiminin insan sağlığı üzerinde büyük faydalarının olduğu dile getiriliyor.

5. Osmaniye yer Fıstığı Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Yer Fıstığının Ekonomideki yeri ve önemi" konulu panelde yer fıstığı anlatıldı.

Panele ilginin az olduğu dikkatlerden kaçmadı. Panelde konuşmacı olarak Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kazım Tülücü, Prof. Dr. Mehmet Biçici, Prof. Dr. Halis Arıoğlu, Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu katıldı.

Konuşmacılar yer fıstığının sağlık üzerindeki etkileri, ekonomideki yeri, üretimde ve işletmecilikte yaşanan problemler gibi konulara değindi.

Yer fıstığının zengin protein ve yağlardan oluştuğunu belirten Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu günde 5 gram yenen bir fıstığın insanın günlük enerji ihtiyacını karşıladığını daha fazla tüketilmesi halinde ise vücut üzerinde doping etkisi yaptığını söyledi.

Fenercioğlu " Fıstığın yarısı yağ ve 1/3'ü proteinlerden oluşmaktadır. Sağlıklı yaşamın koşulu alınan protein karbonhidrat ve yağlardan karşılanır. Yer fıstığı zengin protein ve yağlarıyla insan vücudunun ihtiyacı olan besinleri sağlamış olur. Günde 5 gram fıstık tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Fıstık yiyiniz ve yediriniz" dedi.

Türkiye'de fıstıkla ilgili tüketim sıkıntısının da insanları fıstık tüketimine alıştırmakla sağlanacağını dile getiren Fenercioğlu, tüm yağlı bitkiler içerisinde bulunması en kolay ve ucuz olanın fıstık yağı olduğunu bu yüzden yeterli miktarda fıstık yenilmesi halinde insanın kendini daha zinde hissedeceğini aktardı.

Hiç yorum yok: