25 Nisan 2007 Çarşamba

Kadinlar'in Gercek Yuzu


Butun kadinlar birbirlerini rakip olarak gorurler. Birbirlerini kiskanmalari icin ayni meslekten olmalariyla da menfaatlerinin catismasi falan sart degildir.

* Ortalikta kendilerinden baska kadinlarin da dolasiyor olmasi, kiskanmalari icin yeterli bir sebeptir. Yolu kadinlarin gorev yaptigi bir yere, ornegin bir banka subesine dusen bir kadin, gordugu muameleden bunu sip diye anlayabilir.

* Butun kadinlarin mutlaka kosulacak sartlari vardir. "Seninle evlenirim ama...", "dedigini yaparim ama...

* Nedense butun ask siirleri, en duygulu sarki sozleri hep erkekler tarafindan yazilmistir. Cok duygulu olduklari soylenen kadinlarin bu sirada ne yaptiklari merak konusudur. Bence kadinlar o sirada diger kadinlari incelemekle mesguldurler. "Ne giymis, ne takmis, benden guzel mi?" Vs...

* Erkekler (eger ruh hastasi degillerse) eslerini cok yakin arkadaslarindan, akrabalarindan, yani olur olmaz herkesten kiskanmazlar. Oysa kadinlar, hic ayrim yapmaksizin, omur boyunca, istisnasiz her disiden kiskanirlar kocalarini. * Kendisinden 30 yas buyuk bir kadinla, sirf parasi icin evlenen pek az erkek vardir. Buna karsilik etraf, babasi, hatta dedesi yasinda, ama mutlaka zengin erkeklere asik olan(!) kadinlarla doludur.

* Hicbir kadin calistigi yerde ustunun kadin olmasini istemez. Vallahi bunu ben soylemiyorum, anketler oyle diyor.

* Erkekler kadinlardan ilgi, sefkat, sevgi disinda pek bir sey beklemezler. Kadinlara bunlar asla yetmez, ilave olarak iki bilezik, bir yuzuk gerekir cogu zaman.

* Gelin-kaynana cekismesinin fikralara gectigi ulkemizde hic damat-kayinpeder cekismesine tanik oldunuz mu? "Elti gemisi yurumez" diye bir soz vardir da neden bacanaklar icin soylenmis benzer bir laf yoktur?

* Evli kadinla iliskiye giren cok az erkek vardir. Buna karsilik evli erkekle hic dusunmeden iliskiye giren kadin sayisi benim bildigim, gordugum, duydugum kadariyla bir hayli kabariktir. * Erkekler bir araya geldiklerinde isten, politikadan, futboldan bahsederler genellikle. Kadinlar bir araya geldiginde ise vay o anda orada olmayan diger kadinlarin haline!

* Eslerinden, "yorgunum", "basim agriyor" bahanesiyle mumkun oldugunca kacan kadinlar, ortaya ikinci bir kadin ciktigi zaman aniden kocalarini cok sevdiklerini(!) fark ederler.

* Kocasi tarafindan aldatilan kadinlar genellikle bosanmak yerine, bir cocuk daha yapmayi tercih ederler. Tersi durumda ise erkekler kadinlar kadar akilli olmadiklari icin bunu gurur meselesi yapar ve kadini hemen bosamaya kalkarlar. * Kadinlar evde aksama kadar istedikleri gibi yasarlar. Ne karisanlari ne de gorusenleri vardir. Erkeklerin aksamdan aksama geldikleri evlerinde pek de ozgur olduklari soylenemez. Kendilerine durmadan oraya oturmamasi, sigarasinin kulune dikkat etmesi, ayakkabisini cikarmasi hatirlatilir.

* Kadinlar aksama kadar kocalarinin bilgisi disinda istedikleri arkadaslarini misafir ederler. Oysa hicbir erkek karisindan izin almadan eve bir erkek arkadasini getiremez. Hatta izin alarak bile...

* Kadinlar her istediklerinde eslerinden izin almadan annelerini ziyaret edebilirler. Erkekler ne haberli, ne habersiz, yanlarinda esleri olmadan asla annelerine ugrayamazlar. * Kadinlar butun iliskilerinde hesap kitap icindedirler. Asla seffaf degildirler. Hoslanirlar, hoslanmaz gibi davranirlar, isterler, istemez gibi yaparlar. Esleriyle sorunlarini cozmede bedenlerini silah olarak kullananlar bile vardir.

* Vucutlarini gostermeye bayilirlar. Acik, dar, seffaf, kisa giyerler. Sonra da "neden bakiyorsunuz?" diye sinirlenirler. Aslinda amaclari baktirmaktir, ama bunu asla kabul etmezler. Ozgurlukten, rahatliktan, medeniyetten falan soz ederler. Nereden biliyorsun, derseniz, ben de kadinim oradan biliyorum.

NOT: Istisnalar kaideyi bozmaz (Bu yaziyi okuyan butun kadinlar kendini istisna olarak kabul edecektir).

Hiç yorum yok: