7 Ağustos 2009 Cuma

Uzun yaşamak için süt için

Çocuklukta fazla miktarda süt ürünü tüketiminin yaşamı uzatabileceği bildirildi.

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi ile Avustralya'da bulunan ( mevcut, kâin ) Queensland Tıbbi Araştırma Enstitüsünden bilim adamları, 65 yıl sonra, 1930'larda 4 bin 374 İngiliz çocuğu üzerinde yapılan bir araştırmanın izini sürdüler.

Bilim adamları, çocukken yüksek miktarda ( kadar ) süt ürünleri tüketen ve kalsiyum alanların, felçten ve diğer ölüm nedenlerinden korunduğunu belirledi.

Sonuçları Heart dergisinde yayımlanan araştırmada, ailelerin beslenme düzenleri incelendi ve ağırlıklı olarak süt olmak ( geçmek, edinmek, yürütmek ) üzere hem süt ürünlerinin, hem de ( dahi, bile ) kalsiyumun fazla miktarda ( kadar ) tüketilmesinin ölüm oranını dörtte bir oranında azalttığı gözlemlendi.

Okul çağındaki çocuklara daha çok süt verilmesi yönündeki uygulamayı destekler nitelikte olan bu araştırma ayrıca, çocukken günde en az ( yufkalık, parça pürçük, mahdut ) 400 miligram kalsiyum alımının, felç geçirip ölme olasılığını yüzde 60 oranına kadar azaltabileceğini ortaya koydu.

Günde 200 mililitre süt, bir kase yoğurt ve küçük bir ( ancak, yek, sadece ) parça peynirin, çoğu insanın günlük kalsiyum ihtiyacını karşıladığı biliniyor.

AA


Hiç yorum yok: