7 Ağustos 2009 Cuma

Organik gıdalar daha sağlıklı değil!

Organik gıdaların daha besleyici ya da sağlıklı olduğu ile ilgili genel kanının yanlış olduğu tespit ( belirleme, saptama, sabitleme ) edildi.

London School of Hygiene & Tropical Medicine'dan araştırmacılar tüketicilerin daha sağlıklı olduğunma inandıkları için organik gıdalara boş yere daha fazla para ( dünyalık, kredi, kazanç ) ödediklerini söylediler. 2007'deki resmi kayıtlara göre dünya genelindeki organik gıda pazarının değeri 48 milyar dolar ki bu rakam günümüze kadar ( denli, derecede, büyüklüğünde ) çok daha artmıştır.

Son 50 yıldır sistematik olarak birbirine bağlı yapılan araştırmaların sonuçlarının yayınlandığı 162 sayfalık raporda organik gıdalarla diğer yetiştirilme tarzlarının kullanıldığı gıdalar arasında bir fark olmadığı tespit ( belirleme, sabitleme, saptama ) edilerek açıklandı.

İngiliz hükümetinin resmi olarak destek verdiği Raporun hazırlanmasında görev alan ( yer, vadi, meydan ) araştırmacılardan Alan Dangoru "Organik gıdalarla diğer şekillerde üretilen gıdalar arasında çok minik besleyici farklar var ki bunlar sağlık üzerinde büyük bir etki yaratmıyor, bu nedenle de ( dahi, bile ) organik ( örgensel, uzvi ) gıdaların daha iyi ( âlâ, hayır, esen ) olduğunu söylemek yanlış olur." dedi ve ekledi "Organik gıdaların daha ( henüz, elan ) sağlıklı ve besleyici olduığunu gösteren hiç bir veri veya bilimsel delil yok."


Hiç yorum yok: