7 Ağustos 2009 Cuma

Dilendikleri paraları dövize çevirmişler

Antalya'da dilencilikten topladıkları paraları dövize çevirip yatırım yapan yaşlı kadın ile bir çocuk, MOBESE kamerasına yakalandı. Polis kimliği belirlenen dilenciler hakkında işlem başlattı

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN


Soner ÖZCAN / ANTALYA (AHT)

"Güzel Antalya, Temiz Kavşak" sloganı ile dilencileri MOBESE kemaraları ile saniye saniye takip eden polis ekipleri ilginç görüntülere rastlıyor. Son olarak yaşlı bir kadın ve bir ( birleşik, yek, sadece ) çocuğun dilencilik yaparak kazandıkları paraları döviz bürosuna giderek dövize çevirmeleri MOBESE kameraları tarafından görüntülendi.

HASILATI DÖVİZE ÇEVİRİYORLAR

Ali Çetinkaya Caddesi, Cebesoy Kavşağı'nda MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerde yaşlı kadın ile küçük çocuk önce saatlerce dilencilik yaparak yoldan geçen vatandaşlardan para topluyor. Akşam saatlerinde döviz bürosuna giden iki dilenci, günün hasılatını dövize çeviriyor. Döviz bürosundan gülen yüzlerle çıkan iki ( dü ) dilenci ardından evlerinin yolunu tutuyor.

DİLENCİLERE PARA VERMEYİN


Dilenerek topladıkları paraları, dövizle değerlendiren dilencilerin bu şekilde milyarlarca lira ( teklik, liralık ) para biriktirdiği tahmin ( hesap, oran, oranlama ) ediliyor. Kimlikleri belirlenen iki ( dü ) dilenci hakkında işlem başlattıklarını açıklayan Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlardan dilencilik yaparak haksız kazanç sağlayan bu kişilere para ( varlık, mangır, nakit ) vermemelerini istedi.

Hiç yorum yok: