3 Ağustos 2009 Pazartesi

'İletişimde yeni bir dünyanın kapısı açılıyor'

letiimde-yeni-bir-dnyann-kaps-alyor.jpg

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3G hizmetini 81 il merkezinde sunacaklarını ve kapsama alanının şimdiden yüzde 60'a yaklaştığını bildirdi.

Ciliv, Turkcell'in 3G döneminde sunacağı hizmetlere ilişkin olarak Turkcell'in Tepebaşı'ndaki binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Turkcell'in 3G'yi Türkiye'ye getirmek için 5 senedir çok çalıştığını belirtti.

15 senedir Türk insanının potansiyeli ve teknoloji konularının kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen Ciliv, başkalarının inanmadığı dönemlerde yeni teknolojileri Türkiye'ye getirdiklerini ifade etti.

Bu çerçevede 100 ülkede olan 3G teknolojisinden Türkiye'nin de eksik kalmaması vizyonuna sahip olduklarını kaydeden Ciliv, ''2008'de dünyada global ekonomik krizin çıktığı dönemde, 2009'da dünya ekonomisinin daraldığı bir dönemde biz yatırımlarımızı ikiye katladık. 2009'da 2008'in iki misli, 2,1 milyar lira ( teklik, liralık ) Türkiye'ye bu yeni teknolojiyle ilgili yatırım yaptık. Çünkü 3G'nin yeni bir dönemin başlangıcı olacağını görüyoruz'' diye konuştu.

Ciliv, 3G'nin Türkiye'ye hem sosyal hem ekonomik açıdan büyük güç katacağını belirterek, bu teknolojiye 2 sene önce geçilemediği için üzgün olduklarını söyledi.

Turkcell'in GSM alanında en fazla yatırımı yaptığını, sahaya yayılma konusunda rakiplerinden ortalama yüzde 60 daha fazla yayılmış durumda olduğunu ifade eden Ciliv, 3G'de de kalitede, kapsamda, hizmette açık farkla bir hizmet sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Süreyya Ciliv, ''O yüzden 2009'da yatırımlarımızı çok artırdık. Daha başta 2'incinin yüzde 43, 3'üncünün yüzde 60 daha fazlası lisans parası vererek, A tipi lisans aldık'' diyerek, böylece hem daha ( elan, henüz ) avantajlı hem de en geniş frekansla hizmet sunacaklarını bildirdi.

''YENİ BİR DÜNYANIN KAPISI...''


A tipi lisansın kendilerini hem 3G'de hem de LTE teknolojisinde büyük avantaj sağlayacağını ifade eden Ciliv, ''81 il merkezinde bu hizmeti vatandaşlarımıza sunuyor olacağız ve bu kapsama alanı şimdiden yüzde 60'a yaklaşmış vaziyette. Kısa zamanda bunu hızla yükselteceğiz'' diye konuştu.

Ciliv, yurt dışında ise 100 ülkede 177 operatörle roaming anlaşması yaptıklarını belirtti.

Hız konusunda ise 28,8 megabit hızla bu teknolojinin dünyadaki liderleri arasında yer aldıklarını anlatan Ciliv, 1 ay önce yaptıkları LTE testinde de 170 Mbps hıza ulaştıklarını söyledi.

Süreyya Ciliv, ''Biz 3G'yi yeni bir dönem, yeni bir dünyanın kapısı olarak görüyoruz. Bu dünyaya bir isim taktık; Turkcelli yaşam'' dedi.

80'lerde kişisel bilgisayarların, 90'larda mobil iletişimin insanların hayatını değiştirdiği gibi 3G'nin de ( bile, dahi ) yeni bir dönemin başlangıcı olacağını vurgulayan Ciliv, bu yeni dünyada hem bireysel yaşamların hem de iş yaşamının pozitif bir şekilde etkileneceğini, her yerde ve her zaman internete geniş banttan hızlı bir şekilde bağlanmanın mümkün olacağını anlattı.

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, 3G için 15 gün önce ön kayıt almaya başladıklarını, bu sabah itibariyle 1 milyon müşteriye ulaştıklarını bildirdi.

Develioğlu, Turkcell'in 3G döneminde sunacağı hizmetlere ilişkin olarak Turkcell'in Tepebaşı'ndaki binasında düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasında, en hızlı mobil internetin en uygun fiyata Turkcell 3G'de olduğunu savunarak, 21 Nisan'da data fiyatlarında yaptıkları indirime, 3G döneminde yarı yarıya daha indirim eklediklerini söyledi.

Turkcell'in, 4GB internet paketini aylık 39 liraya alan müşterilerine Turkcell 3G modem VINN'ı hediye ettiğini, 4GB paket alan Turkcelliler'in ilk 3 ay sadece 19 lira ödeyeceğini anlatan Develioğlu, Turkcell'in ayrıca 21 mbps hızla dünyanın en hızlı 3G modemi olan VINN'ı da ayrı bir seçenek olarak müşterilerine sunacağını, Turkcell'in 3G multimodem VINN ile de sabit ücret ödemeden evde, iş yerinde, 3G kapsaması olan her yerde mobil internete birden fazla kişinin aynı anda bağlantı sağlayacağını kaydetti.

Develioğlu, 3G için 15 gün önce ön kayda başladıklarını hatırlatarak, ''Bu sabah itibariyle ulaştığımız, 30 Temmuz itibariyle de 3G'ye geçecek olan Turkcelli müşteri sayımız 1 milyondur'' dedi.

Turkcell'in 3G ile sunduğu yeni servisleri de tanıtan Develioğlu, Turkcell'in Gözz, simkartlı netbook ve notebooklar gibi cihaz tekliflerini, Mobil TV, Konuşan Poster, VideoBul, VideomFacebookta gibi servisleri hakkında bilgi verdi. Develioğlu, Turkcell'in 3G dünyasında 30 yeni ürün ve servis ile müşterilerine yaşamlarını zenginleştirecek, iş ve özel hayatlarını kolaylaştıracak pek çok avantaj sunacağını dile getirdi.

Türkiye'de herkese göre 3G'li cihazları bulunduğunu ifade eden Lale Saral Develioğlu, Nokia N97, LG WatchPhone ve Samsung Android ürünlerinin dünya ile birlikte ağustos ayında Türkiye'de Turkcell'de olacağını bildirdi.

İŞİTME ENGELLİLERE ÜCRETSİZ GÖRÜNTÜLÜ ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETİ 

Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener de, Turkcell 3G'nin kurumlara özel fırsatlarıyla ilgili bilgi ( bilgelik, fen, marifet ) verirken, Turkcell müşterilerinin, Global Bilgi'nin görüntülü çağrı merkezinden hizmet alacağını belirterek, işaret dili bilen müşteri temsilcileri sayesinde bu servisten işitme engelli müşterilerinin de yararlanacağını ve ücretsiz hizmet alacaklarını söyledi.

Görüntülü çağrı merkezi çözümünü kurumsal müşterilerine de sunduklarını ifade eden Yener, Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'nın da kendi müşterilerine Turkcell'in çözümü ile bu hizmeti başlatacaklarını kaydetti.

Yener, görüntülü çağrı merkezi hizmeti verecek kurumların, müşterilerine görüntülü olarak daha kaliteli hizmet sunacağını, video desteği ile hızlı ve etkin çözüm üreteceğini, daha kısa sürede ve verimli hizmet verebileceğini anlattı.

''İSTANBUL'DAKİ BOĞAZ VAPURLARINI OFİS YAPABİLİYORSUNUZ'' 

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mobil internetin kişiyi kısıtlamadığını ifade eden Ciliv, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Siz istediğiniz yerden, isterse Boğaz'da vapurun üstünde... İstanbul'daki Boğaz vapurlarını ofis yapabiliyorsunuz. Alın kendinize küçük bir netbook, Turkcell'e bağlanın, bütün gün çok verimli bir şekilde, hem temiz ( masumca, pak, necip ) havayı teneffüs edin hem de arada sırada kafanızı kaldırıp dünyanın en güzel şehrini görün. Artık ofisi, Boğaz vapurlarına, deniz kenarlarına, köylere, yaylalara taşıyoruz.

Ben, günde en fazla bilgisayarımın önünde yarım saat oturabiliyorum, onun dışında zamanımın yüzde 95'ini hareket halinde geçiriyorum. Ben hareket halindeyken, şirketimle ilgili bütün acil bilgilere ulaşmak istiyorum. Bir iş adamı olarak, anında, doğru bilginin bana ulaşması lazım. İstediğim bilgiye ulaşmak istiyorum, yani parmaklarımız ucunda olsun istiyorum.''

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a seçim gezisi sırasında bir köyde bir ninenin, ''Bizim köyde adsl çekmiyor'' dediğini belirten Ciliv, ''(Sen adsl ne yapacaksın?) diyor. O da, 'Ben Almanya'daki torunlarımla görüntülü görüşme yapmak istiyorum' diyor. Bu teknoloji sadece gençlerin veya iş adamlarının değil, her kesimin kullanacağı bir teknoloji'' diye konuştu.

Ciliv, dün burada prova yaparken tiyatrocu Ali Poyrazoğlu'nun ''4 evim var, her birinde adsl var. Ben şimdi Turkcell'in VINN kartıyla olayı çözeceğim'' dediğini aktararak, güvenlik hizmetleri konusunda ne gibi önlemler aldıklarına ilişkin bir soru üzerine de bilgisayarlarda son zamanlarda güvenliğin epey geliştiğini, cep telefonlarında, cep bilgisayarlarında da bu teknolojinin gelişeceğini söyledi.

TTNET WiFi'den faydalanmayı düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soru üzerine Ciliv, ''WiFi'de müşterinin WiFi bölgesine gitmesi gerektiğini yani kişinin istediği yerde olamadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Biz mobil iletişimi, cep telefonu teknolojisini getiriyoruz, karşımızdaki firma da buna rekabet olarak ankesörlü telefon sistemini... Ankesörlü telefonun mobil iletişim cep telefonu kullananların sayısıyla karşılaştırılınca çok tutmadığını görüyorum. Biz her yerde 'sen hürsün, istediğin yere gidiyorsun, 3G ile hızlı bir şekilde internete bağlanabiliyorsun' diyoruz. WiFi'de ise bir merkeze gitmek lazım. Biz de Superonline'da mesela havaalanlarında bazı bölgelerde WiFi hizmetini müşterilerimize sunuyoruz, sunmaya da devem edeceğiz.''

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany'nin ''Turkcell ve Vodafone isterse 3G altyapımızı, şebekemizi paylaşmak isteriz'' sözünü hatırlatan bir gazetecinin, bu öneriye nasıl baktıklarına ilişkin sorusuna da Ciliv, şu karşılığı verdi:

''Altyapımızı diğer operatörlerle paylaşma konusu... Açıkçası bu benim öne çıkarttığım bir teklifti. Vodafone'a da gittik teklifimizi sunduk, 'biz hem fiber altyapısı olsun hem kulelerimiz olsun bu altyapı yatırımlarını sizinle paylaşmaya hazırız' dedik. Aynı şekilde Avea'ya da aynı teklifi ilettik, iletmeye de devam edeceğiz. Çok açık bir şekilde işbirliği ile firmalar olarak nasıl bütün sektörün masraflarını azaltırız ki müşterilerimize daha zengin servisleri daha uygun fiyatlarda sunalım...''

Teklifin nasıl olduğuna ilişkin bir soru üzerine de Ciliv, ''Konuşuyoruz. Hem fiber altyapı hem de kuleleri ve kulelerin etrafındaki ekipmanı kullanma konularına, hepsine çok açığız'' dedi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3G ile müşterilerinin, birim/fiyat olarak eskisine göre neredeyse yarı fiyatına internete ulaşabileceğini bildirdi.

Ciliv, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür ederek, 2007'de girdikleri ve kazandıkları ihalenin daha ( henüz, elan ) sonra iptal edildiğini, Bakan Yıldırım ve BTK sayesinde bu ihalenin hızlı bir şekilde geçen yıl gerçekleştirildiğini, şu anda 100 ülkede olan bu teknolojinin Türkiye'ye de geldiğini söyledi.

Süreyya Ciliv, 15 günde bir milyon müşterilerinin 3G servisini almak için 2323'e SMS attığını belirterek, çok güzel ve hızlı bir başlangıç yaptıklarını ifade etti.

3G'nin eskisine göre neredeyse 100 misli daha hızlı bir teknoloji olduğunu kaydeden Ciliv, ''3G ile yeni bir dönem, dünya başlıyor. 3G bunun kapısı. Bu yeni dönemde 'Turkcell'li Yaşam' diyoruz. Turkcell'li Yaşam demek; hem bireysel hem de iş hayatında teknolojiden muazzam zenginlikle, verimlilikle işimizi kolaylaştırmanız, hayatımızı zenginleştirmeniz demektir'' şeklinde konuştu.

Ciliv, 3G ile internete her yerden, her zaman hızlı bir şekilde ulaşılacağını ifade ederek, ''Cebinizdeki telefonunuzdan, cebinizdeki bilgisayara dönüşen telefonunuzdan köyde, yaylada, otobüste, vapurda, otomobilde, seyahatlerinizde, nereye giderseniz gidin artık çok hızlı bir şekilde internete ulaşabiliyor olacaksınız'' dedi.

Müşteri için bu teknolojide çok ciddi bir kazan-kazan olduğunu belirten Ciliv, müşterilerinin, birim/fiyat olarak eskisine göre neredeyse yarı fiyatına internete ulaşabiliyor olacaklarını, müşterileri için heyecanlı bir dönemin başladığını ifade ( anlatım, söylem, tabir ) etti.

''TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN ÇOK VERİMLİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR'' 

Süreyya Ciliv, dünyada kriz olmasına karşın, Turkcell'in Türkiye'ye 2009'da 2,1 milyar lira yatırım yaptığını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin potansiyeline çok inanıyoruz. Türkiye'nin teknoloji ile daha da ileri yerlere gidebileceğini düşünüyoruz. 3G çok önemli bir teknoloji. Teknoloji ile fark, rekabet avantajı yaratabileceğimize inanıyoruz. Bu teknolojiler iş dünyasındaki her sektöre hız, verim katabiliyor, maliyetleri düşürebiliyor. Türkiye ekonomisi açısından çok verimli bir dönem başlıyor. Aynı zamanda insanları birleştiriyor. Bu radyo ile televizyon arasındaki fark gibi... Artık sadece sevdiklerinizin sesini değil, aynı zamanda onları görme fırsatınız da olacak. Sosyal açıdan da hayatımızı daha zenginleştiriyor, renklendiriyor olacak.''

Türkiye'de şu anda 3 milyon telefonun 3G'ye uyumlu olduğunu belirten Ciliv, müşterilere hitaben, ''Yeni telefon alırken 3G'li, geniş, büyük ekranlı telefon almalarını tavsiye ediyorum. Bunlara akıllı telefonlar, küçük bilgisayarlar diyoruz. Bu 3G uyumlu, büyük ekranlı telefonlar sayesinde herkesin her zaman yanında taşıdığı kendi küçük bilgisayarı olacak'' diye konuştu.


AA

Hiç yorum yok: