3 Ağustos 2009 Pazartesi

300 liralık alışverişe 53 liralık altın hediye

300-liralk-alverie-53-liralk-altn-hediye.jpg
Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, 6 Ağustos'ta Merter'de açacakları Real Hipermarket'ten 300 liralık alışveriş yapacak olan müşterilerine, şu andaki piyasa değeri yaklaşık 53 lira olan 1 gram külçe altın hediye edeceklerini bildirdi.

Merter'de 6 Ağustos'ta açılacak olan Real Hipermarketin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Özerkan, krizi bir fırsat olarak ( namına ) değerlendirdiklerini, müşteri ihtiyaçlarına paralel olarak yürüttükleri stratejileriyle mağaza sayılarını artırdıklarını belirtti.

İstanbul'da açılan ve açılacak olan 3 Real mağazasının cirolarına büyük katkı sağlayacağını dile getiren Özerkan, ''Real olarak, global ekonomideki yavaşlamanın, sektör açısından bir kayıp olarak değil bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz ve stratejilerimizi de ( dahi, bile ) bu yeni durum ve değişen tüketici ihtiyaçlarına göre hızlı bir şekilde adapte ediyoruz. Bu sürecin, dünyada organize perakende sektörünün bir dönem yaşamış olduğu yoğun ve hızlı büyümeyi özümsemesi için bir fırsat olacağını düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Özerkan, açacakları yeni Real ile beraber ( bu arada ) mağaza sayısını, İstanbul'da 5, Türkiye'de ise 13'e çıkaracaklarını ve bu sayının yıl sonuna kadar İstanbul'da açacakları yeni bir mağaza ile 14'e ulaşacağını bildirdi.

Unlu mamul ve taze üretimin de olacağı Merter'deki Real mağazasının ekipman ve donanımına 9 milyon avro yatırım yaptıklarını ve toplamda yatırım tutarının 28 milyon avroya ulaşacağını ifade eden Özerkan, mağazaya ilişkin şu bilgileri verdi:

''Mağazamız 250 kişiye iş olanağı sağlayacak. Büyük promosyonlarla açacağımız mağazamızdan her 300 veya her biri minimum 100'er liralık 3 kez alışveriş yapan tüm müşterilerimize piyasa değeri yaklaşık 53 lira olan ''Chipgold 1 gram külçe altın'' hediye edeceğiz. Bu da yaklaşık yüzde 20'lik bir indirime denk geliyor. Altın bir yatırım aracı olduğundan bizim ve müşterilerimiz açısından çok önemli. Bu kampanya sadece 6-20 Ağustos tarihleri arasında Merter mağazası için geçerli olacak.

Mağazamız, 9 bin 300 metrekare satış alanı ve yaklaşık 2 bin 500 metrekare taze ( dinç, yaş, taravetli ) üretim alanı ile beraber toplamda 14 bin metrekare alana sahip. Toplamda bin 200 araçlık kapalı ve açık otoparkımız var.''


''TAHMİNİMİZ, RAMAZAN AYINDA, İNSANLAR DAHA UCUZ ÜRÜNLERE YÖNELECEKLER''

Özerkan, amaçlarının, geleneksel pazarın sıcaklığını modern bir atmosferde müşterilere uygun fiyatlarla sunmak olduğunu belirterek, fiyatlarını mevcut piyasadaki en iyi fiyatlara getirmek için bölgedeki diğer mağazalardan 50 bin ürünün fiyatlarını araştırdıkları vurguladı.

Kubilay Özerkan, gazetecilerin ''Ramazan ayında, tüketici harcamalarında ve ürün fiyatlarında bir farklılık yaşanacak mı?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''Ramazan önemli bir dönem. Ancak okulların açılmasıyla çok üst üste geldiği için '1 1' geçen sene '2' etmedi. '1,5' oldu. Bu konudaki öngörülerimiz de doğru çıktı. Ekonomik krizin etkilerini de hissetmeye başladık. Bu sene hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama bizim tahminimiz insanlar biraz daha ucuz ürünlere yönelecekler. Ramazan ayında birtakım fiyat değişiklikleri olabiliyor. Örneğin, geçen sene pirinç fiyatları değişti. Bizim stratejimiz, pahalısından ucuzuna, herkesin alabileceği düzeyde fiyatlarda pirinci satmak. Yılbaşından beri gıda fiyatları aşağıya gidiyor zaten. Biz de kar marjımızdan fedakarlık ederek, fiyatları geri çektik. Fiyatlarımızı ürünlere göre değişmesine rağmen, ortalama yüzde 5 aşağıya çekmişiz. Meyve, sebzede dönemsel olarak bir fiyat artışı var. Ama bunu da 4-5 çeşit domates satarak aşıyoruz. Yine de Türkiye'de Avrupa'ya göre meyve sebze fiyatları daha ucuz. Bizim problemimiz, 60 milyonluk meyve sebze kapasitemizin 20 milyonunu çöpe atmamızdır.''

Özerkan, kozmetikten, ev eşyasına, elektronikten, balığa kadar 34 ürün grubunun bulunacağı mağazada, yaklaşık 50 bin ürün çeşidinin satılacağını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: