3 Ağustos 2009 Pazartesi

Atatürk Anıtı'ndaki yazıları söktüler

atatrk-antndaki-yazlar-sktler.jpg

Mersin'in Silifke ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nın kaidesindeki yazılar, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce yerinden söküldü.

Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yazılı açıklamada, belediye ( şehremaneti, uray ) tarafından yaptırılan tören alanındaki Atatürk Anıtı'nın kaidesindeki, Ulu Önder Atatürk'ün ''Yurttaşlarım az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk Kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir'' ifadesinin yazıldığı kabartma harflerin yerinden söküldüğünü bildirdi.

Anıtın bulunduğu meydandaki aydınlatma ve elektrik panoları ile koltuklar ve kapılara da ( bile, dahi ) zarar ( pert, muhatara, dokunca ) verildiğini belirten Öngel, ''kendini bilmez bazı kişiler tarafından yazıların sökülmesi ve kırılmasına veya zarar verilmesine bir anlam veremediğini''kaydetti.

Hizmetlerin korunması konusunda vatandaştan duyarlılık beklediklerini vurgulayan Öngel, açıklamasında, ''olayı yapanları kınıyoruz. Halkımızdan, hizmetlere zarar verenleri güvenlik güçlerine haber vermelerini istiyoruz'' ifadelerine yer verdi.

AA


Hiç yorum yok: