2 Ağustos 2009 Pazar

Iğdır'da çatışma!

idrda-atma.jpgIğdır'da, emniyet ( güven, inanma, güvenlik ) güçleriyle girdiği çatışmada vurularak su ( kez, deniz, akarsu ) kanalına düşen teröristin cesedi bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bölücü terör örgütünün dağ kadrosuna adam ( herif, koca, âdem ) kazandırdıkları gerekçesiyle bir süredir takip ( kovuşturulma, izlem, uyma ) edilen bazı kişilerin, 76 AS 471 plakalı otomobilde bulunduğu bilgisini alan ( vadi, düz, düzlük ) emniyet güçlerinin, aracı 7 Kasım Mahallesi'nde durdurmak istemeleri sonrasında bir teröristle çatışma yaşanmış, vurulan terörist bölgedeki su kanalına düşmüştü.

Daha sonra söz konusu bölgede başlatılan arama çalışmalarında teröristin cesedi ve silahı, çatışmanın yaşandığı yerden 500 metre kadar uzakta, su kanalı içerisinde bulundu. Ceset, Iğdır Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Iğdır'da dün göre, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna adam ( insan, kayırıcı, âdem ) kazandırdıkları gerekçesiyle bir süredir takip ( izleme, kovuşturma, izlem ) edilen bazı kişilerin, 76 AS 471 plakalı otomobilde bulunduğu bilgisini alan emniyet güçleri aracı durdurmak ( eğlemek, diremek, bastırmak ) istemiş, ''dur'' ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve polise ateş açan 1 terörist vurulmuş, 2 polis memuru yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak araçta bulunan 4 kişi gözaltına alınırken, dağ kadrosuna götürülmek istenen 1 kişi de güvenlik güçlerince kurtarılmıştı.

AA

Hiç yorum yok: