2 Ağustos 2009 Pazar

Hidroket II görücüye çıktı

hidroket-ii-grcye-kt.jpg
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından üretilen ve hidrojenle çalışan 'Hidroket II' adlı araç düzenlenen törenle basına tanıtıldı. Törende konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, uygarlığın tekerleğin dönmesiyle başladığını hatırlatarak son 50 yılda fosil kaynaklı yakıtların kullanımının çevreye ve insana büyük zararlar verdiğini belirtti. Enerji kullanımının kısıtlanamayacağını ifade eden ( fail ) Taluğ, çevre dostu enerjilere yönelmek gerektiğini dile getirdi.
Hidrojenle çalışan aracın üretiminde sanayicilerin de büyük yardımlarda bulunduğunu kaydeden Taluğ, destek veren kuruluşların logolarını büyük bir onurla taşıdıklarını belirtti.
Törende konuşan Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Bülent Akay, 2007'de başlanan projede bu noktaya kadar gelindiğini ve bunun öğrencilerin başarısı olduğunu dile getirdi. Konuşması sırasında duygulanan Akay, öğrencilerle yapılacak olan projelerin devam edeceğini ifade etti.
Törenin ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, aracın üzerindeki örtüyü kaldırarak Hidroket II adlı aracı davetlilere tanıttı. Aracın pilotu olan ( kâin, hasıl, vaki ) Tuğba Köksal da araca binerek rektörlük binası içerisinde tur attı. Tamamen öğrenciler tarafından tasarlanan ve üretilen Hidroket II adlı araç, saatte 90 KM hıza ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok: