2 Ağustos 2009 Pazar

Dövizde düşüş sürüyor

dvizde-d-sryor.jpg

Küresel bazda olumlu bilançoların sağladığı kaynakları daha riskli, yüksek getirili varlıklara yöneltme eğilimiyle dün son 9 ayın en düşük seviyesini gören dolar/TL'de aşağı yönlü hareketin hızlanarak devamı bekleniyor.
Bankalararası piyasanın dünkü spot kapanışında 1,4780/1,4810 lira ( liralık, teklik ) ve gün içinde en son 30 Ekim 2008'de gördüğü 1,4735 seviyesine gerileyen en iyi dolar alış kotasyonları, bugün 1,4720'ye geriledi.
Küresel mali piyasalar üzerinde esen iyimserlik ( nikbinlik, optimizm ) rüzgarlarının korunduğunu belirten ( tamlayan ) HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, "Dolar/TL kurunun kısa vadede 1,4750’nin altına gerileyeceği ve sonrasında da düşüşün bir ( yalnız, bir kez, eş ) miktar ( rakam, misil, nicelik ) daha ( henüz, elan ) ivme kazanacağı kanaatindeyiz" dedi.
Keresteci ayrıca, lira ve lira ( teklik, liralık ) cinsi yatırım araçlarının, her zaman olduğu üzere, temel adres noktalarından birisi olmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.
ABD borsaları dün, seans sonuna doğru yatırımcıların geçen iki haftalık yükseliş süreci içinde diğer sektörler kadar alıcı bulmayan finans sektörü hisselerinde yaptıkları alımlarla günü hafif yükselişle bitirdi.
Euro ise dünkü seansta sekiz haftanın en ( işaret, arz, genişlik ) yüksek seviyesine çıkmasının ardından ABD yeni konut satışlarındaki artışın yatırımcıları daha riskli alanlara yönlendirmesiyle dolar karşısında yatay seyretti.

 

Hiç yorum yok: