2 Ağustos 2009 Pazar

Havada asılı dalga

havada-asl-dalga.jpg

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

Tasarımcı Daniel Becker ışığı odanın her yerine eşit şekilde dağıtacak bir avize yaratma ( halk, tekvin ) fikriyle çıktığı yolun sonunda "Melting Light"'ı (eriyen ışık) dizayn etmiş.

Odanın klasik bir avizeyle aydınlatılması fikrine sadık kalan bu tasarım aynı zamanda tek ışık kaynağı olmasının dezavantajlarını bertaraf etme amacını güdüyor.

Melting Light, sadece basit bir avize değil aynı zamanda bir optik ( gözlükçü ) yanılsama. Avizenin asılma noktasının onun ağırlık merkezi olmaması dolayısıyla aslında yamuk durması gereken ( müstelzim ) avize havada dümdüz duruyor. Daniel Becker bu yanılsama için mini bir hile kullanmış; ilk bakışta görülemeyecek şekilde su dalgası formunun bir tarafı diğer tarafından daha kalın yapılmış, bu şekilde iki uç noktanın ağırlıkları dengede olacak şekilde eşitlenmiş.

Son olarak da aydınlatma için damla formundaki camın içinde yer ( zemin, arz, arazi ) alan ( düz, meydan, kayran ) LED ışıklandırmalar kullanılmış, böylece çok az ısı yayan ama hoş bir aydınlık veren avize ortaya çıkmış.
 

Hiç yorum yok: