30 Temmuz 2009 Perşembe

Siyah saçları sarıya dönüyor!

siyah-salar-sarya-dnyor.jpgHava sıcaklıklarının etkisi ile uzun ( ayrıntılı, levent, maksi ) süre Van Gölü'nde serinleyen çocuklar, saçlarını sodalı sudan arındırmayınca ortaya ilginç görüntüler çıkıyor. Çocukların siyah olan saçları, tatlı suda durulanmadığı için sodanın etkisi ile sapsarı oluyor.
Yaz mevsiminin gelmesiyle Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava, son günlerde Van Gölü çevresinde de kendini gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, çareyi Van Golü'nün sularında serinlemekte buluyor. Sıcaktan en çok etkilenenlerin başında ise çocuklar geliyor. Çocuklar saatlerce Van Gölü'nün sodalı suyunda serinlemeye çalışıyor. Çocuklar gölden çıktıktan sonra saçlarını tatlı suyla durulamayınca güneş ışınlarının sodayı yakmasıyla birlikte ( beraberinde, bile, omuz omuza ) simsiyah saçlar sapsarı oluyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Van Gölü kıyılarında serinleyen çocuklar her ( değme ) yıl siyah ( yağız ) saçlarının bu aylarda sarardığını söyledi. Durumlarından oldukça memnun ( kıvançlı, mutlu ) olan çocuklar, "Küçük yaşlarımızda yüzmeyi öğrendik. Hemen her gün buraya yüzmeye geliyoruz. Kızgın güneşten korunmak için ise kıyıdaki kumlara gömülüyoruz. Van Gölü'nün sodalı suyunda ıslak saçlarımızı güneşte kurutuyoruz. Saçlarımızı sodadan arındırmıyoruz. O zaman siyah saçlarımız sararıyor. Biz bunu çok seviyoruz. Her yıl birkaç ay saçlarımız sarı geziyoruz. Birkaç tıraşın ardından saçlarımız normale dönüyor" dedi.

İHA

Hiç yorum yok: