30 Temmuz 2009 Perşembe

Abant'ta gezi treni turları başladı

abantta-gezi-treni-turlar-balad.jpg

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkına getirilen gezi treni, tatilciler tarafından büyük ilgi ( nazarıitibar, alaka, ilişik ) görüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından üç yıl önce alınan gezi ( yolculuk, seyahat ) treni, doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkında hizmet vermeye başladı.

Gezi treni 8 kilometrelik gölün çevresini yaklaşık 45 dakikada tamamlıyor. Altı vagondan oluşan ve 90 kişi kapasiteli gezi treni ile göl turu atmak isteyenlerden 2 TL alınıyor.

FAYTONLARA OLAN İLGİYİ AZALTTI 

Yurt içinden ve yurt dışından tatil için Abant Tabiat parkına gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği faytonlara gezi trenin gelmesiyle ilgi azaldı. İşleri büyük oranda düşen faytoncular, gezi trenin gelmesiyle iş yapamaz duruma geldiklerini, faytonlar sayesinde çok sayıda kişinin evini geçindirdiğini kaydettiler.

Tatilciler ise gezi treninin Abant için çok güzel olduğunu ifade ( rapor, dışa vurum, söylem ) ederek, ''Faytonla Abant turu atmak için 30-40 TL para ödüyorduk. Şimdi sadece 2 TL ödeyerek Abant turu atıyoruz. Her hangi bir tehlikesi ve çevre kirliliği yok. Geç kalınmış çok güzel bir uygulama'' dediler.

SELDEN ZARAR GÖREN ABANT YOLU 

Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, meydana gelen ( mevrut ) sel nediyle bozulan Abant yolunun yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, ''Abant yolu kısmen ulaşıma açık durumda. Yolun yapılması için çalışmalar sürüyor. Abant'a hafta sonu tatilinde yoğun ilgi ( ilişki, nispet, ilişik ) gösteriliyor. Bu yüzden yolun bir an önce bitirilmesi gerek'' diye konuştu.

 AA

Hiç yorum yok: