30 Temmuz 2009 Perşembe

5 kadından biri işyerinde ilişki yaşıyor

5-kadndan-biri-iyerinde-iliki-yayor.jpgKrizle beraber ofiste geçen saatler uzayınca, iş aşkları da arttı. Avustralya'da her 5 kadından biri, iş arkadaşıyla ilişki yaşıyor.

Dünyaca ünlü kadın dergisi Women's Health tarafından yapılan bir araştırma, Avustralya'da her 5 kadından birinin işyerindeki çalışma arkadaşlarına âşık olduğunu ortaya çıkardı. 671 kadın incelenerek yapılan araştırmada kadın çalışanların yüzde 19'unun geçmişte bir iş arkadaşlarıyla ilişki yaşadığı, yüzde 16'sının ise halen iş ortamında tanıştığı bir erkekle ilişki sürdürdüğü belirtildi. Araştırma ayrıca işyerinde ilişki yaşayan kadınların üçte birinin iş arkadaşlarıyla, yüzde 6'sının ise patronlarıyla beraber olduğunu ortaya koydu. Psikolog ve ilişki terapisti Traci Coventry, araştırmayı yorumlarken, "Çalışan insanlar genellikle sabah saatlerinden akşamın ilerleyen saatlerine kadar ofiste oluyor. Bu sebeple sosyalleşebilecekleri başka bir ( eş, vahit, benzer ) ortam içine giremiyorlar. Özellikle ekonomik kriz döneminde artan çalışma saatleri çalışma arkadaşları arasındaki ilişkileri oldukça artırdı" sözleriyle değerlendirdi.

OFİSTEKİ SAATLER UZAYINCA...
Avustralya'da çiftlere danışmanlık hizmeti sunan "Relationships Australia" isimli kurum yetkilisi Anne Hollands ise, 'ofis aşkları'nı yorumlarken, insanların pek çok şeyi paylaştığı iş arkadaşlarıyla ilişki kurmasının, bir barda tanıştığı ve belki ( ihtimal ) de ortak yönleri bulunmayan kişilerle ilişki kurmasından daha ( elan, henüz ) kolay olduğunu vurguladı ve "İşler kötü gittiği takdirde kişinin kariyeri zedelenebilir" uyarısında bulundu.

Hiç yorum yok: