24 Temmuz 2009 Cuma

Ölümünden sonra 9 milyon sattı

lmnden-sonra-9-milyon-satt.jpg

Pop'un Kralı Michael Jackson, 25 Haziran'da hayatını kaybetmesine rağmen, dünya müzik listelerini yine alt-üst ediyor. Ölümünün ardından albüm satışlarında patlama yaşanan Michael Jackson'un 9 milyon albümünün satıldığı bildirildi.

Nielsen Soundscan isimli bir araştırma şirketinin yaptığı incelemeye göre Jackson'un ölümünün ardından dünya genelinde 9 milyon albümü satıldı. Bunlardan 2.3 milyon kopyanın ABD'de satıldığı belirtilirken, bu durum müzik listelerini de alt-üst etti. Fransa, Avustralya, Almanya ve İngiltere'deki müzik listelerinde 1 numaraya yükselen Jackson'un hiç yayınlanmamış bazı parçalarının satışa çıkarılacağı yönünde spekülasyonlar yapılmaya başlandı. Ancak bu spekülasyonlara son noktayı Jackson'un eski patronu Sony Müzik'ten Tony Mottola koydu ve ünlü sanatçının altın çağı olarak bilinen 1980'lerdeki tüm eserlerine yer vermek için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Öte yandan Michael Jackson son olarak Will.I.Am ve Akon ile birlikte bir projede yer almış ve Queen'in solisti Freddie Mercury ile seslendirdiği bazı kayıtlar hiç yayınlanmamıştı.

İHA


Hiç yorum yok: