24 Temmuz 2009 Cuma

DTP'li Binici'den ilginç açıklamalar

dtpli-biniciden-ilgin-aklamalar.jpgDemokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 DTP'li milletvekili hakkında hazırlanan fezlekenin gündeme gelmesiyle Ergenekon yanlılarının siyasetin demokratik kanallarını tıkamak için yarış içerisine girdiğini söyledi.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, partisinin 2. Olağan İl Kongresi öncesinde Şehitlik Çamlık Aile Lokantası'nın bahçesinde partililerle bir araya geldi. Binici, burada gazetecilerin DTP'li 9 milletvekili hakkında çıkarılan fezlekeyle ilgili sorularını cevapladı.

İbrahim Binici, fezlekelerin Kürt sorunu konusunda mücadele azimlerini kıramayacağını vurgulayarak, yalnızca Türkiye'nin demokrasisi adına üzüldüğünü ifade etti. Fezlekenin gündeme gelmesiyle Ergenekon yanlılarının siyasetin demokratik kanallarını tıkamak için yarış içerisine girdiğini ifade eden Binici şunları söyledi: "Doğrusu ben demokrasi adına üzülüyorum. Kendi şahsımızla ve partimizle ilgili herhangi bir kaybımız yok. Çünkü biz burada farklı siyaset yürütüyoruz. Biz misyon partisiyiz, biz Kürt sorunun demokratik zeminde çözülmesi noktasında mücadele veriyoruz. Ama ne yazık ki Ergenekon yanlıları zaman zaman siyasetimizin demokratik kanallarını tıkatmak uğruna adeta yarış içerisindeler. Bu bizim mücadelemize engel değil. Geçmişte de bir dizi fezlekeler hazırlanmıştı. Fezlekeler bizim mücadele azmimizi kıramaz, kıramayacaktır. Çünkü biz milyonlarca insanın oylarıyla oraya gitmişiz. Ama ne yazık ki Türkiye'de Türkiye'nin değerlerini çarçur eden; ismi yolsuzluğa, hırsızlığa, ihale fesatlığına, her türlü şeye karışanların binlerce fezlekesi, soruşturması varken nedense DTP'nin demokratik mücadelesini engellemek için savcılık fezleke düzenledi. Bu demokrasi adına bir ayıptır. Bu hatadan derhal hukukun geri dönmesi lazım. Hukukun gerçekten demokratik çerçevede işlem görmesini bekliyoruz. Bu mücadeleyle demokrasinin önünü açacağımıza inanıyoruz."

Fezlekeler sürecinde sonra ki DTP'nin yol haritasını anlatan Binici, Kürt sorununun demokratik bir zeminde çözülmesine yönelik milletvekilleriyle birlikte yerelde çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. DTP'li Binici, Kürt sorunu konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah'ın Gül'ün yaklaşımını çok olumlu bulduğunu ifade ederek şöyle devam etti: "Meclis tatile girdikten bu yana mevcut diğer parlamentoda bulunan, gerek grubu olan veya olmayan milletvekilleri ve partiler bir dizi tatile başladı. Ama biz yol haritamızı çizdik. Türkiye'de gerçekten Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün dile getirdiği gibi Kürt sorunu öncelikli sorun, bu sorunun demokratik bir zeminde çözülmesine inandığımız için halkımızla beraber yerellerde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz çok farklı bir şey beklemiyoruz. Demokrasinin yolunu açmak için, Türkiye'yi demokratikleştirmek için, demokratik cumhuriyeti inşa etmek için kendi halkımızla beraberiz. Halkımızın önümüze koyduğu görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getirmeye devam ediyoruz."

Cihan

Hiç yorum yok: