6 Ağustos 2009 Perşembe

Nijerya'da katliam

Afrika ülkesi Nijerya'da son günlerde Taliban militanları ile devlet güçleri arasında büyük çatışmalar yaşanıyor. Nijerya Devlet Başkanı Umaru Yar'adua ülkenin kuzeyinde 150 kişinin öldüğünü açıkladı.

Nijerya Devlet Başkanı Umaru Yar'adua, ülkenin  kuzeyinde 150 kişinin öldüğü çatışmalardan sonra durumun kontrol ( kontrolör, denetçi, arama ) altına alındığını belirtti.  

Başkan Umaru Yar'Adua, Bauchi  ve Yobe eyaletlerinde durumun kontrol altına alındığını, ancak Borno'da radikal dinci  militanlara karşı operasyon başlatacaklarını söyledi.

Resmi bir ( birleşik, benzer, yalnız ) ziyaret için Brezilya'ya gitmeden önce konuşan Yar'Adua, ülkenin kuzeyindeki durumla ilgili ( müteallik, müntesip, ilişkin ) olarak yetkililerle toplantı yaptığını  bildirdi ve durumun kontrol altına alındığının güvencesini verdi.

Nijerya'nın kuzeyinde, dün ve pazar günü güvenlik güçleriyle Afganistan'daki Taliban hareketi yanlısı radikal ( kökten, cezrî, köktenci ) dinci militanlar arasında çıkan  çatışmalarda ölü sayısının 150'ye ulaştığı belirtildi.

Hiç yorum yok: