6 Ağustos 2009 Perşembe

Küpeli öğrenciye saldırı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde (DTCF), ''küpe taktığı gerekçesiyle bir öğrenciye döner bıçağı ve sopayla saldırdıkları'' iddia edilen 2 kişinin, 4 aydan 6 yıl 9 aya kadar ( gibi, dek, büyüklüğünde ) değişen sürelerle hapis cezasına çarptırılması istendi.

Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve sanık ve müştekilerin katılmadığı duruşmada, tarafların avukatları hazır bulundu.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Bülent Erol, DTCF öğrencisi Tamer Şatır'a, okulda bulunduğu sırada, küpe taktığı gerekçesiyle laf atıldığını, ardından başlayan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü kaydetti.

Sanıklardan Burak Kırcı'nın, Şatır'ı yumrukla yaraladığını ifade ( söyleyiş, rapor, deyiş ) eden Savcı Erol, sanığın ''basit yaralama'' suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcı Erol, olay sırasında döner bıçağıyla saldırarak, basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek, hayati tehlike arz etmeyecek, ancak kemik kırığına neden ( niye, ne, sebep ) olacak şekilde Şatır'ı yaralayan Bestami Yanmaz'ın ise ''kemik kırığına neden ( niçin, ne, sebep ) olacak şekilde silahla kasten yaralamak'' suçundan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Duruşma, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlaması için ertelendi.

AA

Hiç yorum yok: