6 Ağustos 2009 Perşembe

Kahvecilerden sigara yasağına karşı atak

Erhan CEYLAN / SİVAS (AHT)

Sigara yasağının uygulamaya konmasıyla birlikte sıkıntı çeken esnaf sorunları rapor haline getirilecek.

19 Temmuz tarihi itibariyle sigara yasağının uygulamaya başlamasıyla birlikte ülke genelinde faaliyet gösteren çok sayıda esnafın mağdur olduğu gerekçesiyle Kahveciler Odası Başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı.

Bakanlar Kurulu kararıyla uygulamaya konan tütün yasağının esnetilmesini isteyen oda başkanları bu konuda siyasi partilerin de ( dahi, bile ) kapısını çalacak.
Sivas Kahveciler Odası Başkanı Beşir Köksal, "Tütün yasağının uygulamaya konduğu günden bu yana özellikle kahveci esnafı iş yapamaz hale geldi. Bazı esnaf dükkanına kilit vurmak zorunda kaldı. Bazıları ise işçi çıkarıyor" dedi.

Bu konuda sıkıntı yaşayan esnafa acil ( ivedili, evgin, müstacel ) çözüm bulunmalı diyen Köksal, Kahveciler Odası Başkanları'nın Ankara'da toplanacağını söyledi.
Tütün yasağıyla ilgili bütün sıkıntıların rapor haline getirileceğini de vurgulayan Köksal, sigara yasağında esneklik yapılması noktasında siyasi partileri de ziyaret ederek destek ( hamil, payanda, takviye ) isteyeceklerini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: