22 Nisan 2007 Pazar

ERKEKCE" DILINI COZDUNUZMU?

Evet, 'Erkekce'den soz ediyoruz... Dunya uzerinde en cok konusulan ama ogrenilmesi en zor olan lisandan... Erkek milletini anlayabilmek icin bu yabanci dil uzerinde calismak gerek!.
Farkli milletlere ait butun yabanci dillerden baska bir lisan daha var ki, biz kadinlara hem cok yakin, hem de cok uzak: Erkekce. Bu dili hangi milletin konustugunu hemen anlamissinizdir. Cevremizde surekli varolan ama genelde anlayamadigimiz evrensel bir dil bu... Sozcukler uzerine degil, bakislar, mimikler ve jestler uzerine kurulu. Peki, bu dili bilmek ne isimize yarayacak dersiniz? Dil, iletisimin en onemli araci olduguna gore 'Erkekce'yi ogrenerek erkeklerle cok daha kolay iletisim kurmamiz, hangi davranislarinin ne anlama geldigini kesfederek onlara daha yakin olmamiz mumkun.
Farkli jestleri var

Ayrica farkli karakterlerde erkeklerin kendilerine has jestleri oldugu da kesin. Onlarla ilgili belli hedeflerimiz varsa unutmayalim ki, amaca giden yol aractan geciyor. Iste, 4 temel erkek tipi ve verdikleri sinyallerle biz kadinlara anlatmak istedikleri...

Bay Sadik

Sinyal:
Basini hafif yana ve asagiya egerek bakiyor.

Anlami: Kahverengi gozleriyle attigi ceylan bakisiyla sizi kivama getirmek niyetinde... Bu jesti aynada uzun sure calistigindan emin olabilirsiniz. Durusu kirilganligini, teslim olusunu ve size guvendigini gosteriyor. Ayni guveni sizden de bekledigini ve sadik bir partner olacagini anlatmak istiyor.

Bay Zuppe:

Sinyal:
Parmaklarini durmadan saclarinin arasindan geciriyor.

Anlami: Onceden planladigi ve sizi etkilemek icin acimasizca uyguladigi bir taktik... Bir kadinda dudaklarini yalama, goz suzme ya da kiritma ne anlama geliyorsa Bay Zuppe'de de saclariyla oynamak ayni anlama gelir. Ona bir iyilik yapin ve ne olursa olsun egosunu yuceltin yoksa bunu aninda bir baska kadin yapar.

Bay koruyucu:

Sinyal:
Omuzlarini kabadayi gibi kaldirip hafifce one dogru egilerek yuruyor.

Anlami: Onu nasil boyle buyulediniz bilemem ama koruma icgudusunu harekete gecirdiginiz kesin. Bu maco karakter, sizi kanatlarinin altina almak istiyor. Sizinle ilgilendigi belli ama cevrenize duvar oren tutumunu ne kadar ileri goturecegi tahmin edilemez.

Bay daginik:

Sinyal:
Surekli cep telefonuna ya da sigara paketine saldiriyor.

Anlami: Bakistiniz ve hatta birbirinize gulumsediniz ama bir turlu gerisi gelmiyor. Yaniniza gelmek yerine, durmadan telefonla bir yerleri ariyor, sigara ustune sigara iciyor. Panige kapilmayin. Bu, sizden etkilenmedigi degil, sadece atacagi adimlari planladigi anlamina geliyor. Kararli olup ilk adimi siz atin. Hamleniz onu da harekete gecirecektir.

Hiç yorum yok: