27 Temmuz 2009 Pazartesi

Kene bir can daha aldı

kene-bir-can-daha-ald.jpgMerkeze bağlı Değirmendere köyünde yaşayan İsmail Gözübüyük (53), Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
18 Temmuz 2009 Cumartesi günü Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Büyükhırka beldesinde yaşayan Münevver Türüdü(66), 19 Temmuz 2009 Pazar günü Sungurlu ilçesine bağlı Demirşeyh beldesinde yaşayan Ayşe Ayçiçek, 20 Temmuz Çorum Merkeze bağlı Tarhan köyünde yaşayan Hayri Aytiş'in ardından dün de ( bile, dahi ) merkeze bağlı Değirmendere Köyü'nden İsmail Gözübüyük'ün (53) hayatını kaybetmesi ile birlikte 2009 yılı içerisinde Çorum'da zehirli kenelerin bulaştırdığı KKKA hastalığından ölenlerin sayısı 9'a yükseldi.
Edinilen bilgilere göre, merkeze bağlı Değimendere köyünde çiftçilikle uğraşan İsmail Gözübüyük'ün vücuduna yaklaşık 15 gün arazide gezerken kene yapıştı. Koluna yapışan keneyi kendisi koparan İsmail Gözübüyük bu durumu kimseye söylemedi.
Daha sonra köyde gezdiği sırada Köy Muhtarı Hacı Gözübüyük ile karşılaşan İsmail Gözübüyük, muhtara bir süre önce koluna kene yapıştığını ancak koparıp attığını söyledi. Bunun üzerine Muhtar Hacı Gözübüyük, İsmail Gözübüyük'ü hastaneye götürmek için ne kadar uğraştı ise de bir ( yalnız, bir kez, müşterek ) türlü ikna ( inandırma, kandırma ) edemedi.
İki hafta önce hafta yüksek ateş, ishal ve bulantı şikayetleri ile Çorum Devlet Hastanesi'ne başvuran İsmail Gözübüyük, KKKA hastalığı şüphesi ile İntaniye Servisi'nde tedavi altına alındı. Bir süre sonra durumu ağırlaşan Gözübüyük, 17 Temmuz 2009 tarihinde Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Gözübüyük, dün öğle saatlerinde tedavi gördüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
İsmail Gözübüyük'ün cenazesi dün Ankara Keçiören Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Değirmendere köyüne getirildi. Cenaze ambulanstan indirilmeden önce sağlık görevlileri tarafından tabutu taşıyacak olan vatandaşlara maske ve eldiven dağıtıldı. Kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracından alınan Gözübüyük'ün cenazesi ip yardımıyla 3 metre derinliğindeki mezara indirildi.
Evli ve 3 çocuk babası olan İsmail Gözübüyük'ün cenazesi, köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından özel olarak hazırlanmış yaklaşık 3 metre derinliğindeki mezarda toprağa verildi. Talihsiz adamın mezarı daha ( elan, henüz ) sonra dezenfekte edildikten sonra kepçe yardımı ile kapatıldı.
Değirmendere Köyü Muhtarı Hacı Gözübüyük, "İki hafta önce arazide gezerken koluna kene yapışmış. Keneyi kendisi tutup çıkarmış. Önce kimseye söylememiş. Daha sonra benimle karşılaştığında durumu bana anlattı. Hastaneye götürmek için ne kadar ikna ettiysem başaramadım" dedi.

-2009 YILINDA ÇORUM'DA KENE VAKALARI

Çorum'da 2009 yılında 159 kişinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındı. KKKA şüphesi nedeniyle ( hasebiyle, dolayısıyla, haysiyetiyle ) tedavi altına alınanlardan 93'ünün testleri pozitif çıkarken, 9 hastada hayatını kaybetti. KKKA nedeniyle Samsun'da 2, Ankara'da 16, Çorum Devlet Hastanesi'nde ise 6 kişi olmak üzere toplam 24 hasta tedavi görüyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, KKKA hastalığı şüphesiyle ildeki sağlık kuruluşlarına günde 150 ila 160 kişinin başvurduğunu belirtiyorlar.

Hiç yorum yok: