27 Temmuz 2009 Pazartesi

Bodrum ve Marmaris'e gaz bağlanacak

bodrum-ve-marmarise-gaz-balanacak.jpg
Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum ve Marmaris ilçeleri de BOTAŞ Genel Müdürlüğünce programa alınan Muğla ili doğal gaz boru hattı projesinin gerçekleşmesi ile birlikte doğal gazla tanışacak.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü'nün yurt içi yatırım programına aldığı Ege Bölgesinin dağıtım-bağlantı hatları kapsamında yer ( nokta, önem, mekân ) alan Muğla ve çevre ilçeleri ile ilgili proje çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi.

ARAZİ ETÜTLERİ YAPILDI

BOTAŞ Genel Müdürlüğünün, Muğla iline götürülmesi planlanan doğal gaz boru hatları ile ilgili ( ilişkin, alakadar, ait ) projenin arazi ( yerey, yer, toprak ) etüt harita ve kamulaştırma-mühendislik çalışmalarının tamamlanmasını takiben ( ardı sıra ) bu yıl içinde yapım ihalesine çıkması bekleniyor.

BOTAŞ Genel Müdürlüğünce ilk etapta Muğla'ya getirilmesi planlanan doğal gazın ileri ( gelecek, müterakki, sonra ) aşamalarda diğer ilçe ve yerleşim birimlerine de taşınması planlanıyor.

BOTAŞ;ın Ege bölgesi doğal gaz boru hattı (DGBH) dağıtım-bağlantı hatları projesi kapsamında, basınç düşürme ve ölçüm istasyonu yapımı, muhtelif çaplarda yüksek basınçlı ve düşük basınçlı çelik boru hattı ile basınç düşürme ve ölçüm istasyonları ve diğer inşaat işleri yer alıyor.

Hiç yorum yok: