27 Temmuz 2009 Pazartesi

DTP'li oldukları için mi öldürüldüler?

dtpli-olduklar-iin-mi-ldrldler.jpgBeytüşşebap (AHT)

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 kişi başlarına taşlarla vurulup, göğüslerine kurşun sıkılarak öldürüldü. DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, cesetler ile otomobilin ayrı yerlerde bulunduğunu, öldürülen kişilerin DTP'ye oy verdiği için tehdit ( gözdağı ) edildiklerini iddia etti.

Beytüşşebap'ta otomobilleriyle seyir halindeki Necman Ölmez ve Ferhat Ediş'in, dün 15.00 sıralarında yakınlarıyla irtibatı kesildi. İkiliden haber alamayan yakınları saat ( vakit, sayaç, zaman ) 18.00 sıralarında aramaya çıktı. Yakınları, Ölmez ve Ediş'in dere yatağında taşların arasına saklanmış cesetlerini buldu. İddialara göre, kafalarına ve göğüslerine silahla ateş edilerek öldürülen Ölmez ve Ediş'in bindikleri otomobil ( makine ) ise 1 kilometre mesafede şarampole yuvarlanmış olarak ( namına ) bulundu. Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcısı ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Beytüşşebap Festivali için ilçede bulunan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, öldürülen kişilerin güvenlik güçleri tarafından tehdit edildiğini iddia ederek, "Katledilen arkadaşlar, 2007 yılında 11 kişinin öldürüldüğü Beşağaç Köyü yakınlarında düğüne gidiyorlardı. Araçlarının şarampole yuvarlandığı yerin 400 mesafede hakim bir tepede korucuların nöbet yerleri var. Necman Ölmez ve Ferhat Ediş seçimlerde DTP'ye gönüllü olarak çalıştıkları için Andaç Taburu'na çağrılarak defalarca tehdit edildiler. Ölmez ve Ediç silahla öldürüldükten sonra, bir dere kenarında taşların arasına saklanmış. Otomobilleri de ( dahi, bile ) şarampole yuvarlanmış, ancak ne fren izi ne de kazaya benzer hiçbir iz bulunmadı. Zaten silahla öldürüldükleri kesin ( kemiksiz, kesinlikle, mutlak ) kaza süsü verilmesi tuhaf" dedi.

Hiç yorum yok: