27 Temmuz 2009 Pazartesi

'Bu halk senin kafanı keser'

bu-halk-senin-kafan-keser.jpg

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 5. Kuzu Kırpma Kültür Sanat ve Yayla Festivali yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla başladı. Festival yürüyüşüne katılan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, ''Erdoğan sürekli 'Söz ola kese başı' diyor. Eğer sen de ( bile, dahi ) bu halka verdiğin sözü tutmazsan bu halk da senin kafanı keser" dedi.

Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 5. Kuzu Kırpma Kültür Sanat ve Yayla Festivali yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla yürüyüşle başladı. Festival yürüyüşüne, DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP Şırnak İl Başkanı Selim Bayar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sırasında sarı, kırmızı ve yeşil renklerde flamalar taşınırken, sık sık "PKK halktır halk burada" sloganları atıldı. Ardından festival alanına yoğun güvenlik önlemleri altında tırmandı. Vatandaşlar ile birlikte Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Kürt halkının binlerce yıllık gelenek ve kültürlerini bugüne zor şartlarda bu güne taşıdığını söyledi. Bayındır "PKK lideri Abdullah Öcalan 15 Ağustos'ta barışın sağlanması için bir adım atacaktır. Herkesin bunu beklemesini istiyoruz" diye konuştu.

Bayındır, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kürt sorunun çözümü için Beyaz Saray'a gidiyor. Gelsin bizim yanımıza hemen sorunu çözelim. Barış için halkın iradesini tanımak zorundalar. Erdoğan sürekli olarak, 'Söz ola kese ( kestirme ) başı' diyor. Eğer sen de ( bile, dahi ) bu halka verdiğin sözü tutmazsan bu halk da senin kafanı keser" dedi. Herkesin aklı selim davranması gerektiğine değinen Bayındır, "Devlet halkın iradesini ele geçirmek için komplolar üretiyor. Ancak halkın iradesi hiçbir zaman devlete teslim olmamıştır. 15 Ağustos barışın temeli atılmış olacaktır" şeklinde konuştu.

AJANS HABERTÜRK


Hiç yorum yok: