27 Temmuz 2009 Pazartesi

Hizb-ut Tahrir operasyonu

hizb-ut-tahrir-operasyonu.jpgUğur USLUBAŞ - Halil ÖZÇOBAN / BURSA (AHT)

Ankara merkezli 23 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan Hizb-ut Tahrir üyelerinin Bursa'da adliyeye sevk edilişleri sırasında olay çıktı. Slogan atan zanlı yakınlarına polis biber gazıyla müdahale etti. 15 zanlıdan 3'ü savcılıktan, 12'si ise nöbetçi mahkem etarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Konya'da gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı ise tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri; Ankara, İstanbul, Bursa, Konya Kocaeli ve Yalova'nın da aralarında bulunduğu 23 ilde cuma günü sabaha karşı eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bursa'da yapılan baskınlarda, Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, 2 günlük gözaltı sürelerinin ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Zanlılar Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışları sırasında tekbir getirdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen yakınları sloganlar atarak zanlılarla birlikte yürümek isteyince olay çıktı. Polis biber gazıyla müdahale ettiği zanlıları güçlükle adliyeye götürebildi. Biber gazından nasibini alan zanlı yakınları ise "Allah'ın izniyle bu pis demokrasi yıkılacak ve şeriat gelecek. Küfür yıkılacak, hilafet kurulacak" dediler.

Zanlılardan 3'ü cumhuriyet ( cumhuriyet altını ) savcılığından serbest bırakılırken, 12'si ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılar, suçlamaları kabul etmeyerek, örgütle ilgilerinin olmadığını, sadece gözaltına alanın kişilerle eskiye dayalı arkadaşlıkları olduğu için görüştüklerini belirttiler. 12 kişi, CMK 109 -3 maddesine göre bulundukları yerlerdeki polis merkezlerine her pazar ( alışveriş, piyasa ) günü imza atmaları karşılığında haklarında dava açılana kadar "adli kontrol" kapsamında serbest kaldı.

Bu aada adliye önünde açıklama yapan araştırmacı-yazar Nihat Kurtaran, "Dünya kaos ( kargaşa ) içinde bulunuyor. İnsanlar parçalanmış hale getirildi. Hilafet gelmesiyle ortam düzelecek" dedi. Kurtaran'ın sözleri etrafında toplanan grubun "Tekbir, allahü ekber" sözleriyle kesildi. Kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

KONYA'DA 6 TUTUKLAMA

Öte yandan Konya'da Hizb-ut Tahrir operasyonu kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan 6'sı tutuklanırken, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest ( sere serpe, erkin, boydak ) bırakıldı.




Hiç yorum yok: