30 Haziran 2009 Salı

İşçiler belediye başkanına saldırdı!

iler-belediye-bakanna-saldrd.jpgİlyas GÜN / SAMSUN (AHT)

Samsun'un Atakum İlçe Belediyesi'nde iş akitlerine son verilen 4 işçi, aileleriyle eylem yaptı. İşçiler, Belediye Başkanı Metin Burma'ya tekme tokat saldırdı.

29 Mart yerel seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturan CHP'li Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, belediyede yeni düzenleme yaptı. Belediyede 5 yıldır çalışan kadrolu işçiler İshak Uzun, Osman Yıldırım, Ufuk Sevim ve Ayhan Altan'ın iş akitlerine son verildi. Akitleri sona eren işçiler ve aileleri, Atakum Belediyesi Kent Konseyi 1. Genel Kurulu'nun düzenlendiği Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi önünde eylem yaptı. Konsey toplantısına katılmak üzere merkeze gelen Belediye Başkanı Metin Burma'yı önce alkış tutarak ve pankart açarak protesto eden işçiler, daha sonra tekme tokat saldırdı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri ve zabıtaların müdahalesiyle Başkan Burma, işçilerin arasından çıkardı. Çevik Kuvvet ekipleri, Başkan Burma'yı, etrafından koruma kalkanı oluşturarak bina içerisine aldı. Gergin anların yaşandığı eylemde polis, işçileri ve ailelerini dağıttı.

Kadrolu oldukları halde işten çıkartılmalarına anlam veremediğini söyleyen Ayhan Altan, "Kazandığımız üç kuruşu çoluk çocuğumuza çok gören zihniyeti kınıyoruz" dedi.

"BU TÜR SALDIRILARA PAPUÇ BIRAKACAK DEĞİLİZ"


Atakum İlçe Belediye Başkanı Metin Burma ise, belediyeden ayırmak zorunda kaldıkları 4 işçi ve ailelerinin gösterisine maruz kaldıklarını ifade ederek, "İşçilerin gösteri yapmaları demokratik haklarıdır. Ama saldırmak ve küfür etmek hakları değildir. Hukuka başvurabilirler. Biz bu saldırılara pabuç bırakacak değiliz. İşimize devam ediyoruz. Olayı büyütmüyoruz. Ama herkes şunu bilmelidir ki, hukuk hariç, öteki yollar bizi asla etkilemez" ifadesini kullandı. Burma, saldırıda bulunan kişiler hakkında suç duyurusu yapıp yapmayacaklarına daha sonra karar vereceklerini söyledi.

Hiç yorum yok: