9 Haziran 2007 Cumartesi

Ünlü cerrahtan kırmızı et uyarısı

Kuş gribi nedeniyle tavuk, hindi vb. etine olan talep azalırken, ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'den kırmızı et uyarısı geldi.

Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sönmez, kırmızı et tüketiminin kalp ve damar hastalıklarına erken davetiye çıkarttığını belirterek, özellikle orta yaş ve üzerindekileri kırmızı et tüketimi konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Prof. Dr. Sönmez, Kurban Bayramı süresince günlük beslenme düzeninde büyük değişiklikler olduğunu ve bu değişikliğin özellikle birtakım hastalıkları olan insanları çok olumsuz etkilediğini belirtti.

Sönmez, ''Kurban Bayramı'nda ve sonrasında kırmızı et tüketimi özellikle de kolesterol yönünden zengin koyun eti tüketimi önemli derecede artmaktadır. Ayrıca, sakatat, iç yağı ve kuyruk yağı tüketimi kan kolesterol düzeyini doğrudan yükselten sebeplerdendir" dedi.

Kolesterol düzeyinin yüksek olmasının kalp ve damar hastalıklarını erken davet ettiğini hatırlatan Sönmez, bu nedenle bayram ve sonraki birkaç ay içinde kurban etleri ve elde edilen iç yağı, kuyruk yağı gibi hayvansal yağların 'ziyan olmasın' düşüncesiyle aşırı tüketiminden kaçınılması gerektiğine işaret etti.

Prof. Dr. Sönmez, özellikle orta yaş ve üzerindeki vatandaşların beslenmelerinde et ve yağlı yiyeceklerden uzak durmaları gerektiğini kaydetti.

Mavi forum

Hiç yorum yok: