9 Haziran 2007 Cumartesi

Kilo VERMEYİ Kolaylaştırın...

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIN!

Yarım kilo yağda ortalama 3500 kalori bulunuyor. Uzmanlar ayda 2 kilo vermek için, aşağıdaki 6 öneriden 4'ünü benimseyip her hafta uygulamanızı tavsiye ediyor.
Bu önerilerin her biriyle 875 kalori daha az alırsınız. Bu haftada 3500 kalori eder ( yarım kilo )

1- HAZIRLIKLI OLUN
Yiyeceğinizi yanınızda taşıyın. Böylece mideniz kazınmaya başladığında, bir büfeye dalıp elinizde abur cuburlarla dışarı çıkacağınıza açlığınıza az kalorili bir secenekle bastırabilirsiniz. Mesela haftada sadece 4 kez, normalde yediğiniz bir bar çikolatayı bir elmayla değiştirmekle 900 kalori eksik almış olacaksınız.

2- TV SEYRETMEYİN YÜRÜYÜN
Haftanın 4 günü televizyon seyretmeye ayırdığınız yarım saatten feragat edin. Şöyle yarım saatlik hızlı bir yürüyüşle 250 kalori kadar yakabilirsiniz. Ama yanınıza cüzdan almayınki, yürüyüş sonrası pastaneye gitme riski ortadan kalkmış olsun.

3- DAHA YAVAŞ YİYİN
Beyniniz yemek yediğinizi, siz yemeğe başladıktan 10_20 dakika arasında algılar. Bunun anlamı şu: Eğer daha yavaş yer iseniz, beyniniz doyduğunuzu daha çabuk anlar. Bu da her öğünde daha az yemek yiyeceğiniz anlamına gelir. Bu basit hikaye ile günde 125 kalori eksik yiyecek haftada 875 kalori daha az alacaksınız.

4- BİSİKLETE ATLAYIN
Her cumartesi ve pazar yapacağınız birer saatlik bisiklet sürüşüyle ( sizlerin spor salonunda yaptığı 15 dk bisiklet, 10 dk cross trainer, 25 dk koşu bandına eş değer ) toplam 600_800 kalori yakabilirsiniz.

5- YAĞI AZALTIN
Etkisi büyük, ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin her gün içtiğiniz bir bardak yağlı süt yerine yağsız sütü tercih etmeniz haftada 700 kalori daha az almanızı sağlar. Üstelik de kalsiyum miktarında bir değişiklik yaratmadan. Ayrıca tereyağı yada margarin yerine zaytin yağı yemek ile günde 350 kalori daha az almış olursunuz

6- SUSADINIZMI? SU İÇİN
Susuzluğunuzu gidermek için gazlı içecekler ve şekerli meyve suları yerine suyu tercih edin. Her bir bardak kutu kola da 7 çay kaşığı kadar şeker bulunur. Günde bir bardak daha az kola içmek ile haftada 920 kalori daha az almış olacaksınız. ( özellikle diyet kola dan kaçının)

Mavi forum

Hiç yorum yok: