9 Haziran 2007 Cumartesi

Kurban etini dinlendirin

Kurban etini dinlendirin

Kurban Bayramı için bir uyarıda bulunan Sağlık Bakanlığı, vatandaşlara kurban etlerinin hemen tüketilmemesi gerektiğini bildirdi. İşte bakanlığa göre dikkat edilmesi gerekenler....

Sağlık Bakanlığı, kurban etlerinin hemen tüketilmemesi, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirilmesi gerektiğini bildirdi.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin arttığına dikkat çekilerek şu uyarılarda bulunuldu:

Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Bu nedenle özellikle mide - bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirmeli.

Kızartmadan kaçının

Yağlı etlerin kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için, kalp - damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli.

Çok yüksek ısıda, uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli kanserojen maddelere neden olabileceği için tercih edilmemeli.
Etle yapılan yemekler kendi yağıyla pişirilmeli ve ilave yağ eklenmemeli. Özellikle kuyrukyağı veya tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılmalı.

Etler, buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalı. Çözdürülen et, hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalı.

Mavi forum

Hiç yorum yok: